Afbeelding van de pagina Reisinformatie-jphannieontour

Handige( reis) tips voor andere reizigers uit onze eigen ervaringen tijdens het reizen 

 

Algemeen

Reizen door Europa

Voor onze reis door Europa maken we gebruik van verschillende websites/App's om locaties te vinden om te overnachten.

http://www.campersite.nl/bestemmingen/

App: Camperplaats - voor € 5,99 koop je de volledige kaart van Europa. Daarna kun je de kaarten downloaden om offline te gebruiken

Op de plaatsen waar we zelf staan, voeg ik toe aan de website/App: iOverlander.com

Informatie bij een grensovergang in Noord-, Centraal en Zuid Amerika

We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden, voordat we een grens passeren.

Dit doen we onder andere middels informatie van andere websites:

http://www.drivetheamericas.com

http://wikioverland.org

http://panamericanainfo.com/en/websites/

http://app.ioverlander.com

Internationaal Rijbewijs 

Het is mogelijk om via internet een internationaal rijbewijs aan te vragen. Je ontvangt een boekje en een handig pas (formaat bankpas).

Er zijn verschillende opties om te kiezen voor de geldigheidsduur van het rijbewijs. Ons rijbewijs is 10 jaar geldig.

Onze ervaring is dat je bij het inchecken bij een camping/hotel gelijk een geldig legitimatiebewijs, met naam en adres bij de hand hebt.

Kijk voor meer informatie op: www.idl-iaa.com
 

Verschepen van auto en caravan/camper 

Het verschepen van onze auto en caravan, van Hamburg naar Halifax in Canada is verzorgd door Seabridge-tours.

Seabridge verzorgt ook het verschepen van en naar andere landen.
Kijk voor meer informatie op: http://www.seabridge-tours.de 

 

 

Costa Rica

Camping Maria in Cahuita

Ben je op zoek naar een toplocatie aan de Caribische kust in Costa Rica, dan moet je absoluut bij Camping Maria verblijven.

De locatie is ter hoogte van Playa Negra, ongeveer 1,5 km ten noorden van het dorp Cahuita.

Je kunt je eigen tent en of camper meebrengen, maar mocht je die niet hebben, dan staat er een tentje recht aan de zee voor je klaar.

Cahuita is een gezellig dorp. Aan het einde van het dorp is de entree van het National Park Cahuita. Hier vindt je mooie stranden en de jungle. 

Maria heeft geen website. Ze is telefonisch bereikbaar: (+506) 27550091

 

Guatemala

Cabaña Suiza in Mixco (tussen Guatemala City en Antigua)

Op 1900 m hoogte in de bergen dichtbij Guatemala City en Antiqua ligt Cabaña Suiza. In de Zwitserse sfeer vind je hier een echt familie bedrijf. Een schitterend hotel met café en mooie faciliteiten voor grote evenementen. Campers zijn van harte welkom. 

Adres: Km. 20.8 Carretera a San Lucas

Mixco, Guatemala

Kijk voor meer informatie op: http://www.cabanasuiza.com/

 

Mexico

Romantic Hotel Santo Domingo in Izamal (Yucatan)

Met warme armen wordt je ontvangen in het sfeervolle hotel van Harald en Sonia. Bij het hotel zijn enkele kampeerplekken voor overland trucks/campers gemaakt. Het Hotel ligt net buiten de kern van het gezellige plaatsje Izamal. Een ideale locatie precies in het midden tussen Merida en Chichén Itza. Je komt hier helemaal tot rust. Harald heeft zelf een aantal jaren met een overland truck rondgereisd. Hij is altijd bereid om je te helpen.

Wij hebben hier genoten. We konden hier onze auto stallen, terwijl wij op vakantie naar Cuba gingen. Ben je zelf aan het rondreizen en familie/vrienden willen je op komen zoeken, dan is dit een perfecte plaats om elkaar te ontmoeten en te verblijven. 

Kijk voor meer informatie op: www.izamalhotel.com

 

Spaans leren in San Cristóbal las Casas 

Heb je tijd en de ambitie om de Spaanse taal te leren, dan kan Luz Toledo je hier prima bij helpen. Samen met 4 andere reizigers hebben we 5 dagen Spaanse les gehad in San Cristóbal las Casas.

Elke morgen van 10.00 uur tot 13.00 uur kregen we les op de camping. Luz verstaat haar vak als lerares zeer goed. Ze heeft de capaciteit om ieders aandacht van het begin tot het eind vast te houden. Ze heeft een lesboek als rode draad voor de lessen, maar er is alle ruimte om aan te geven, wat je precies wil leren. Naast de Spaanse taal spreekt ze vloeiend Engels en Italiaans. Wil je Spaanse les of heb je vragen, neem dan contact op met Luz Toledo. 

Haar e mail adres is: spanishinsancristobal@hotmail.com

 

Een prima verblijf voor rust en reparaties in El Tule (Oaxaca)

“Overlander Oasis” 

Calvin en Leanne Mackenzie uit Canada vonden hun 'droomhuis' in El Tule. Het is mogelijk om de mooie 'Casita' te huren of op de camping te verblijven. Wanneer er problemen zijn met je camper kan Calvin reparaties uitvoeren, terwijl je ondertussen geniet van de rust en de prachtige omgeving.

Het is een absolute aanrader!

Kijk voor meer informatie op: http://www.OverlanderOasis.com/

E mail adres: lcmackenzie@telus.net

 

Ontmoetingen met de politie 

Zodra je met je eigen auto c.q. camper door Mexico reist, ontkom je er niet aan. Je wordt gegarandeerd aangehouden door de politie voor een ticket. Onze ervaring is dat het veelal de lokale politie is in dorpen en of steden. Ze proberen via de toerist/buitenlander geld (bij) te verdienen. De beste methodes om weg te kunnen rijden, zonder iets te betalen zijn:

1.Spreek geen Spaans. Het wachten en het niet begrijpen wordt voor de politie agent irritant, zodoende kun je na enige tijd doorrijden.

2.Zorg dat je een politie-document bij je hebt. Zodra de politie aan blijft houden, vraag je de persoon om het document in te vullen. Dit document moet voorzien zijn van onder andere; naam, nummer etc en een foto. De chauffeur overhandigt het document en de bijrijder pakt gelijk de fotocamera. Wij hebben het tot op heden nog niet gebruikt, maar uit ervaring van andere reizigers wordt het document niet ingevuld en kun je verder rijden zonder te betalen. Ben je geïnteresseerd in het document, stuur ons dan een e mail.
 

Reisgids voor campings in Mexico, Belize en Guatemala 

‘Traveler’s Guide to Mexican Campings’ geschreven door Mike and Terri Church 
Dit boek heeft als bijnaam ‘The Bible’. Wij hebben een haat-liefde verhouding met deze reisgids. We hebben het ‘nieuwste’ boek gekocht in 2011 voor onze rondreis door Mexico in 2011/2012. De nieuwste versie is 4 jaar oud. Gezien er in Mexico in de tussen liggende jaren ontzettend veel gebeurd is, klopt niet alles meer. 
De liefde; omdat er heel veel campings in staan met een duidelijke beschrijving erbij. 
De haat; bij aankomst blijken campings er niet meer te zijn en of zijn gesloten. 

Het boek kun je online bestellen (o.a. Amazon)
Voor informatie over het land het zelf, gebruiken wij de Lonely Planet.

 

Wegenkaart voor Mexico, Belize en Guatemala 

Guia-Roji (wij hebben editie 2011) Naast het gebruik van de GPS is het erg handig om een wegenkaart te hebben.  
De gids is onderverdeeld in 49 kaarten en onder andere 51 kaarten van grote steden. 
Om een plaats op te zoeken via de index heb je echt een bril nodig, want de lettertjes zijn heel erg klein.
De gids kun je online bestellen, kijk voor meer informatie op: www.guiaroji.com.mx

 

USA

Reisgids voor Alaska en Noordwest Canada 

The Milepost “Since 1949, the bible of North Country Travel” 
Ga je in het Noordwesten van Canada en Alaska reizen, dan is ‘The Milepost’ een hele handige gids. Alle punten op de routes van elke weg worden aangegeven. Zoals; de plaatsen, uitzichtpunten, tanken, kamperen, boodschappen, rustplaatsen ect. Je leest exact de afstanden van de routes . Er zit ook een handige routekaart bij. Met deze gids in combinatie met een bezoek aan de vele bezoekerscentra ondeweg, heb je voldoende informatie om Noordwest Canada en Alaska te verkennen. De gids kun je bij bezoekerscentra of in een boekhandel in dit gebied kopen. Wij kochten de gids in Dawson Creek, Mile 0 Alaska Highway voor CAD 34,95 ( Juli 2011). Kijk voor meer informatie op: www.themilepost.com

 

Nationale Parken in USA 

Als je op je reis door USA plannen hebt om meerdere Nationale Parken te bezoeken is het voordeliger om een jaarkaart te kopen. Deze kost $ 80,00 (in 2011) en kun je in elk park kopen. Hiermee kun je de Nationale Parken en Nationale Monuments bezoeken. 
 

Voordelen op campings in USA
- KOA Card: Verblijf je langere tijd of ga je naar meerdere KOA campings, dan heb je voordeel als je een campingpas koopt. Je krijgt bij elk verblijf 10% korting. Kijk voor meer informatie op: www.koa.com
- Passport America: Als je lid wordt van Passport America, dit kost $ 44,00 per jaar (december 2010) dan krijg je op aangesloten campings tot 50% korting. Bij ontvangst van je pasje, krijg je de catalogus met alle aangesloten campings erbij.
Kijk voor meer informatie op: www.passport-america.com

 

Warenhuis Macy’s 

Als je gaat shoppen bij Macy’s, is het handig om eerst langs de klantenservice te gaan. Je kunt een voordeel-pas krijgen, omdat je niet ingezetene van Amerika bent. Je krijgt 10% korting op je aankopen. De pas is 3 maanden geldig.

 

Canada

Sluitingsdatum van Campsites in Canada 

In Canada, in de provincies Nova Scotia, New Brunswick en Québec, sluiten veel campsites vanaf half Oktober.
De tweede maandag in Oktober is het Tanksgivingsday. Dit is voor de kinderen een vakantieweek (gelijk aan herfstvakantie in NL). Na deze week sluiten zeer veel campings. Houdt hier rekening mee als je in deze periode met caravan/camper door dit gebied wilt reizen.

 

Europa

Noorwegen

Ga je met de auto of motor naar de Noordkaap, dan moet je tol betalen voor de tunnel. 
Bij aankomst op de Noordkaap betaal je per persoon entree NOK 235 (Aug 2010). Het entreebewijs is 48 uur geldig. 

Zorg dat je warme kleding bij hebt, als je naar het noorden gaat reizen.