• jphannieontour

Waar zijn JP en Hannie met de Kerst?


De versnelling is er compleet uit. Onze doelen zijn aangepast. Samen met vele andere camperaars vallen we deze maanden onder de categorie ‘Overwinteraars’. Winter in het zuiden, betekent warme temperaturen en veel zon. Hmm…. dat is dit jaar niet helemaal juist.

(25 November t/m 19 December 2016)

Het zijn niet alleen de donkere dagen voor Kerst, maar vooral natte dagen.

Er valt dit jaar extreem veel regen in korte tijd aan de oostkust in Spanje. Daarbij zijn de pieken van overstromingen telkens in het weekend. Hoe raar kan het zijn.

In Torre de Benalgabón staan we aan de zijkant bij een sfeervolle camperplaats. Ernaast loopt een onverharde weg naar beneden toe. Nadat het dagen behoorlijk heeft geregend, besluiten we de truck 2 meter te verplaatsen. Er is geen verharde afscheiding naar het benedenliggende pad. Veiligheid voor alles! Een aantal dagen later zijn we er enorm blij om. De onverharde weg is nu een stromende rivier geworden met smerig modderwater. Vol verbazing zien en horen we het gekletter aan. Via nieuwsberichten zien we drijvende auto’s door de straten in Málaga gaan. Dat is voor ons maar 20 km verder.

Het weekend is voorbij en de zon komt langzaam weer te voorschijn.

De volgende dagen zijn ze met een paar kraanwagens aan het werk, om de onverharde wegen in het dorp weer vlak en begaanbaar te maken. We gaan nogmaals naar de stad Málaga, waar het

centrum helemaal in Kerstsfeer is. We fietsen langs de zee en genieten intens van het lekker weer. Totdat het weekend in aantocht is, met opnieuw zware regenval. Opnieuw gaat het een aantal dagen flink tekeer. We kunnen niet anders dan blijven waar we zijn en het binnen gezellig maken.

Na een paar weken wordt het tijd voor een nieuwe omgeving. De coördinaten worden ingetoetst. Voor een groot gedeelte rijden we langs de mooie rotskust, tot we ineens terecht komen in het kassengebied. Het lijkt warempel of we in het Westland zijn. Hier zijn alle kassen met plastic bedekt. De grote transportbedrijven in deze omgeving vervoeren de groentes onder andere naar Nederland. Afdalend naar de kust verblijven we voor een langere tijd in Almerimar.

We ontmoeten Nico en Minke met hun hondje Bobby3. Zij kwamen 30 jaar geleden voor het eerst aan met hun boot in Almerimar, toen was er nog niets. Nu liggen vele boten aan de steigers in de grote jachthaven te dobberen, een ideale plaats voor overwinteraars. Tijdens de heerlijke zonnige dagen, zien we op de achtergrond de witte bergtoppen van Sierra Nevada. We hebben gezellige dagen in deze plaats. Er ontstaat een ritueel einde van de middag; happy hour.

Na een bezoek aan de stad Almeria, settelen we ons op een camperplaats in Cabo de Gata. De weerberichten voor de komende dagen, laten geen vrolijke beelden zien. We zijn aan huis gekluisterd. Voor een aantal dagen is het guur weer, met veel wind en regen. Het is echt bar en boos. Heel de oostkust van Spanje heeft er mee te kampen. Later zien we beelden van overstromingen in Murcia en Benidorm 'Noodweer zorgt voor overstromingen'. Nu zal de zon toch weer wel gaan schijnen?

In het weekend maken we er een gezellige zondagmiddag van met Bob en Joshua.

Zij reizen met een fantastische, leuke camper, een Bedford van bijna 40 jaar oud. Manuel, de eigenaar komt ook nog een wijntje drinken. Op maandag begint de natuur zich te herstellen, de vooruitzichten zijn goed. Nu afwachten of de zon zich daadwerkelijk weer laat zien.

Nog maar een week te gaan en dan is het Kerst. Waar we zelf zijn met deze dagen? We hebben zelf werkelijk geen idee. We zullen vast een sfeervolle plaats vinden. Met een beetje geluk kunnen we genieten van zonneschijn.

We wensen iedereen mooie, gezellige Kerstdagen en geweldig 2017 toe!

#TorredeBenalgabón #Málaga #Almerimar #Almeria #CabodeGata

240 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven