• jphannieontour

Terug in Nederland


Kerst in Nederland

Bij speciale dagen, denken we altijd terug waar we het jaar daarvoor waren. Zo was het vandaag samen nadenken; waar waren we met de Kerstdagen in 2014 en waar met de jaarwisseling? Altijd leuk om terug te blikken, met de vele, mooie herinneringen, maar zeker ook om vooruit te kijken.

‘Mixed Feelings’ blijft de juiste omschrijving sinds we terug zijn in Nederland. We zijn enorm dankbaar dat we onze reisplannen omgegooid hebben. Toch was het na een aantal maanden in Nederland, voor ons een mooi moment om even op vakantie te gaan. Ja, we moeten daar zelf ook om lachen, maar we zijn echt liever in warmere oorden als in de kou. We hebben veel geluk, dat het tot op heden een ‘zachte’, wel natte winter in is Nederland. We waren slechts vier dagen in Turkije, toen we berichten ontvingen van JP’s familie. Niet nadenken en gelijk handelen om zo snel mogelijk terug te reizen naar Nederland. Met bijzondere goede hulp van de verzekering, arriveerden we in de nacht in het ziekenhuis van Roosendaal. Het was duidelijk dat zijn pa op ons wachtte. De volgende middag is hij in alle rust, in het bijzijn van zijn gezin overleden. Met elkaar hebben we gezorgd voor een mooi afscheid van onze lieve (schoon)vader.

Terwijl we ondertussen heel druk bezig zijn met een verhuizing van (schoon) ma, maken we af en toe tijd vrij om naar ons eigen toekomstig huisje te gaan kijken = ons expeditie voertuig. Met veel zorg en vakmanschap is momenteel de interieurbouwer volop aan het werk. We worden er zo enorm blij van, het wordt gewoon een paleisje. Op zulke momenten begint het gigantisch te kriebelen. Dan hebben we zo’n zin om weer op pad te gaan. Dat zal nog een paar maanden duren, maar die tijd hebben we er graag voor over. In de tussentijd kunnen we er zijn voor onze familie en kunnen we zelf, alle voorbereidingen treffen voor ons vertrek.

We houden jullie op de hoogte. Vanuit Nederland wensen we iedereen, hele gezellige Kerstdagen en het allerbeste voor 2016.

Mixed Feelings!

Een juiste omschrijving wat er in ons omgaat, sinds we ruim twee maanden terug zijn in Nederland. Het is een heerlijk gevoel om dichtbij familie en vrienden te zijn, maar het verlangen om weer te gaan reizen is groot.

We hebben ons gesetteld in een klein appartement. We noemen het een villa, omdat het ten opzichte van ‘wonen’ in een expeditie auto groot is, maar voor Nederlandse begrippen is het een klein onderkomen. We melden ons aan bij een auto rijschool; ons doel is om het vrachtauto rijbewijs te halen. We focussen ons een aantal weken op de bijbehorende theorie. Daar moeten we echt wel aan wennen. Als we een theorieboek bestuderen, vallen onze ogen na gemiddeld 10 minuten dicht. Het is uitzoeken wat de juiste werkwijze is, om dit te voorkomen. Na twee weken doen we examen en zijn we apetrots als we slagen. Tijd om met de praktijklessen te beginnen. Het voelt vertrouwd om in een grote truck te rijden, helemaal voor JP. Zonder iemand te informeren doen we examen. JP komt helemaal blij terug, want hij is geslaagd. Bij mij (Hannie) sloeg de examenstress toe, waardoor ik teveel fouten maakte.

In de tussentijd zijn we gaan zoeken naar een expeditie auto die bij ons past. Deze markt is niet groot, maar ondanks dat vinden we een bedrijf, gespecialiseerd in het bouwen van expeditievoertuigen. Na een aantal bezoeken en gesprekken geven we akkoord om de truck voor ons te bouwen. Het zal een aantal maanden gaan duren, voordat deze helemaal rijklaar is.

Voordat we terugkwamen naar Nederland hadden we al besloten om onze reisplannen te wijzigen. Het idee was om na de verkoop van onze auto in Argentina, door te reizen naar Australië en Nieuw Zeeland. We zijn dankbaar dat we alle vier onze ouders nog hebben, alleen de gezondheid gaat parten spelen. Het voelde voor ons niet goed, om nu precies naar de andere kant van de wereld door te reizen. Zodra onze truck klaar is, gaan we eerst Europa verkennen. In vele landen zijn we nog niet geweest en gevoelsmatig zijn we dan toch iets dichterbij de familie.

Onverwachts kan ik aanwezig zijn bij een reünie van collega’s en werkgever. We hebben elkaar zeker 25 jaar niet gezien. Het wordt een bijzondere leuke ontmoeting, waarbij we elkaar genoeg te vertellen hebben. We hebben alle tijd, dus maken we regelmatig een uitstapje naar mooie, bekende plaatsen in de omgeving. Indien het nodig is, helpen we de familie, zo maken we ons ook nog nuttig.

#Kerst #Nederland #Europa

53 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven