• jphannieontour

Canada (Eastside)


Blij zijn we als de dag aangebroken is, om onze auto met trailer op te halen in de haven van Halifax. Alles ziet er prima uit. We kunnen weer lekker gaan reizen met ons eigen huisje.

Ontario (26 Oktober t/m 3 November)

Niagara Falls

Onze ‘voorlopige’ laatste bestemming in Canada is Niagara Falls. De afstand van Toronto is ong.150 km. We rijden na de stad via de Lakeshore Road. De weg loopt vlak langs het Ontario meer. De huizen die hier staan en nog steeds gebouwd worden, zijn groot, heel groot. Tijdens onze reis door Canada hebben we gezien dat er heel veel huizen te koop staan, maar in deze omgeving krijg je toch een heel ander beeld van de huizenmarkt.

De plaats Niagara Falls lijkt wel een kermis. Je ziet hier attracties, winkels, hotels, restaurants, bioscopen, casino’s, maar ook de watervallen. Wat heel bijzonder is, is dat je gewoon langs de boulevard kan wandelen met schitterend uitzicht op de watervallen. Aan de overkant ligt USA. Via de brug ga je de grens over. Jaarlijks wordt deze plaats door ong.10 milj. mensen bezocht. Het seizoen is hier echt voorbij, dus het is overal vrij rustig. Niet alleen vanaf de boulevard heb je mooi uitzicht op de watervallen, ook vanuit het reuzenrad of het hoger gelegen gedeelte van de stad. Het is leuk en mooi om hier een paar dagen te vertoeven.

Toronto

Vandaag, 31 Oktober is het Halloween, bezoeken we Toronto. Wat is het een grote, imposante, moderne stad. Er wonen meer dan 2,7 milj. inwoners. Dit kun je wel zien aan de vele hoge (appartement) gebouwen in het centrum. Omdat het zondag is, als wij de stad bezoeken, is het qua verkeer rustiger, maar er lopen genoeg mensen in de stad. Het blijft ons verbazen; niet alleen de aantallen shoppingcentres maar ook de grote van de winkels. In deze stad heb je verschillende wijken, zoals Old Town, Chinatown, Kengsington Market, Entertainment District. Ook hier heb je aan de haven het Waterfront. In deze periode van het jaar is het rustig, maar je kunt wel zien dat het hier in de zomermaanden zeker heel gezellig zal zijn. Ook deze stad vonden wij absoluut de moeite waard.

Het is vanaf Ottawa +/- 500 km rijden naar Toronto. Onderweg gaan we de snelweg af en komen bij de plaats Brockville. Na het opvragen bij het toeristenkantoor van informatie over deze omgeving, rijden we de ‘1000 Island Parkway’. Een hele mooie route langs Lake Ontario, met inderdaad vele eilandjes. Op elk eiland dat we kunnen zien, is een huis gebouwd. Onze gedachte bij het zien van de eilanden was (elk voordeel heb zijn nadeel): Je moet altijd je visite ophalen en weer terugbrengen, maar daar tegenover staat dat er geen onverwachte visite voor je deur kan staan;-)

Halverwege de route richting Toronto verblijven we in Picton in de streek ‘Prince Edward County’. De volgende dag rijden we door naar de rand van de stad.

Ottawa

Ottawa, de hoofdstad van Canada, wat is het een mooie stad. Je kunt zelf heel goed met de auto naar de stad rijden, ondanks dat het een grote stad is, is het qua verkeer vrij rustig. We treffen het ontzettend goed met het weer. Strakblauwe lucht, ’s middags +/- 18 gr. Ook hier zijn de kleuren van de bomen weer fantastisch mooi. De stad is rijk aan mooie oude grote gebouwen, zoals het Parlementsgebouw, het gebouw van de overheid, het gebouw van kunst en cultuur. Om te winkelen kun je o.a. naar de Byward Market met winkeltjes en eettentjes, het Rideau shopping centre.

Nadat we een aantal uurtjes in de stad hebben rond gelopen, zijn we naar een park gewandeld om heerlijk op een bankje van het zonnetje te genieten. In de omgeving van de stad heb je veel parken, daardoor geeft het een zeer rustige sfeer. Natuurlijk hebben we lang niet alles gezien van deze stad, maar we hebben wel een hele goede indruk gekregen. Wij zijn enthousiast over deze stad.

Québec (20 Oktober t/m 26 Oktober)

Montréal

Is het de maandagmorgen? Is het het weer, zwaar bewolkt en ’ s middags regen. Is het de periode van het jaar? Zoals wij al hadden gelezen, maar toch graag zelf wilden ontdekken. Montréal is geen leuke stad. Ondanks dat er grote oude gebouwen zijn, hangt er absoluut geen sfeer. We hebben een paar uurtjes rondgelopen, maar konden geen leuke dingen ontdekken. Wij kunnen dit zoals meerdere mensen al hebben geschreven alleen maar bevestigen. Deze plaats hoef je niet op je lijstje te schrijven om nog eens te bezoeken.

Québec (stad)

De stad Québec is verdeeld in het oude en nieuwe gedeelte. De oude stad ligt binnen de stadsmuren. De stad binnen de stadsmuren is onderverdeeld in een hoog en laag gedeelte. Vanaf de ferryboot loop je gelijk door het lage gedeelte van de stad met de gezellige straatjes met mooie oude geveltjes. Over een week(eind oktober) is het ‘Halloween’. Heel veel winkeltjes en restaurants hebben de etalage en of geveltjes versierd met kleurrijke pompoenen. Dit geeft een ontzettend leuk sfeertje. Het hoge gedeelte van de stad kun je via trappen bereiken, maar je kunt ook kiezen voor een lift. In deze stad is genoeg te zien, bekende gebouwen zijn o.a Citadel, Parlementsgebouw, Musea etc. Het is mogelijk om een stadswandeling te maken. De informatie kun je krijgen bij het toeristenkantoor in de stad. De oude stad is ruim voorzien van vele ‘galleries’ met schilderijen en kunst.

Het is heerlijk om een paar dagen in deze fantastische mooie, sfeervolle stad rond te lopen en te genieten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een rondtour te maken met de bus of zelf met de paardenkoets. Deze stad mag je in deze omgeving absoluut niet missen.

Nova Scotia/New Brunswick

16-10 t/m 20-10

We verlaten Cape Breton en rijden via de noordelijke kust van Nova Scotia richting het westen. Onze eerst volgende bestemming wordt de stad Québec. Dit betekent dat we een aantal dagen veel kilometers maken. Eerst een groot gedeelte richting het westen. In New Brunswick rijdt je een groot gedeelte langs de grens van USA naar het noorden, om vervolgens weer af te zakken richting het zuiden.

Cape Breton Island

Vanaf het moment dat we rondrijden in onze auto, worden we continue aangesproken. De Canadezen zijn zwaar onder de indruk. De mensen vragen natuurlijk gelijk waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan. Iedereen adviseert ons om Cape Breton Island te bezoeken en de Cabbot Trail te rijden. Lang twijfelen we om naar het noorden te rijden, omdat de weerberichten slecht zijn. Op zaterdagmorgen zitten we in de auto met de kaart van Nova Scotia voor ons. Wat gaan we doen? Precies op dat moment, staat er een man bij ons aan de auto en begint vragen te stellen over de auto en caravan en onze reis. Ondanks het weer, vertelt hij ons dat we echt naar Cape Breton moeten gaan, dus we doen het.

Cape Breton: Wat is het een schitterend eiland. Elk seizoen zal mooi zijn, maar nu in de herfst is het adembenemend!!! De kleuren van de bomen en struiken zijn geel, oranje, rood, groen. Op het eiland kun je verschillende routes rijden. De informatie kun je bij Visit Centre ophalen. In het noorden van het eiland is het Cape Breton National Park. Als je de Cabbot Trail volgt, bezoek je automatisch het park. Het park is voorzien van o.a. uitkijkpunten, picnic plaatsen, hiking trails en nog veel meer. In de plaatsen aan de haven worden ‘Whale Tours’ aangeboden. Aangezien het weer slecht was, veel regen en wind, hebben wij dit niet gedaan. We zullen dit op onze tour zeker nog een keer gaan doen.

14-10 t/m 16-10

Woensdag hebben we ons ‘huis’ opgehaald bij de haven in Halifax. Het is zeer vlot gegaan. Eerst langs het kantoor voor papieren mbt het inklaren. Vervolgens moesten we naar de douane toe, daarna met de taxi naar de haven. Voor het afleveren is er een zeer beperkte check gedaan alleen aan de auto. Alles was netjes verzegeld, helemaal super.

’ s Middags hebben we de auto en caravan weer een beetje ingericht en JP heeft de fietsen in elkaar gezet. We hadden al besloten om een nachtje langer in het hotel te slapen, zodat we de volgende morgen op tijd weg kunnen. Nadat we de inkopen gedaan hebben en de hulpmiddelen gevonden hebben, zoals andere stekkertjes, andere gasflessen, adapter etc zijn we naar de camping gereden.Sinds onze aankomst is het schitterend weer in Halifax. Ondanks dat het half Oktober is, brandt het zonnetje nog lekker. We staan 1 dag op de camping en wat denk je, regen, regen, regen. Deze dag benutten we om de laatste spulletjes te kopen om ook weer warmte te hebben, want de avonden koelen behoorlijk af.

08-10 t/m 14-10

Ondanks dat we een uitstapje hebben gemaakt naar Turkije, een land in Azië, sluiten wij vandaag onze reis in Europa af, om onze wereldreis te vervolgen in Amerika. Het is een lange reisdag van ruim 26 uur reizen met 3 verschillende vluchten. De reis is zeer voorspoedig verlopen en om 21.00 uur ’ s avonds, Canadese tijd (5 uur vroeger als in NL) arriveren we in het hotel in Dartmouth. Deze plaats ligt tegenover Halifax in de provincie Nova Scotia in Canada. Wij zullen hier 5 nachten verblijven en hopen op 13 -10 ons ‘ huis ‘ op te kunnen halen om onze reis te vervolgen. Daar hebben we ontzettend veel zin in. In de komende dagen zullen wij Halifax bezoeken, hier komt ook ons ‘huis’ aan. Ondertussen gaan we info verzamelen voor de route die we willen gaan volgen. De route is mede afhankelijk van het weer.

Turkije, Alanya (24-09 t/m 08-10-2010)

Vroeg uit de veren, want vandaag vliegen we om 10.15 uur naar de zon. Ruim 2 uur voor vertrek zijn we op het vliegveld aanwezig, maar tegenwoordig heb je deze tijd ook echt nodig ivm inchecken, controles etc. Het is 3,5 uur vliegen en dan heb je echt zon. Het is ruim 30 gr.

Het zal vreemd zijn voor ons, maar we gaan ook hier weer zeker genieten.

We hebben een heerlijke tijd gehad in Turkije. Een keurig hotel, 3 x per dag een zeer uitgebreid buffet. Dagelijks naar het strand, af en toe afkoelen in de zee. In Alanya hebben we mooie visitekaartjes en stikkers van ons nieuwe logo laten maken. Nu kunnen we mensen die wij ontmoeten een kaartje overhandigen en mensen die ons, auto en of caravan fotograferen, hebben gelijk onze website in beeld.

JP is tijdens ons verblijf In Turkije weer een jaartje ouder geworden. We hebben dit met gezellige mensen om ons heen, goed gevierd!

#NovaScotia #Canada

41 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven