• jphannieontour

Argentina: Buenos Aires


Na circa vijf maanden keren we terug naar Argentina. We hebben de tijd, onze tickets zijn geboekt, dus kunnen we in alle rust voorbereiden op onze vakantie naar Nederland. Alle tijd om deze keer de hoofdstad Buenos Aires te verkennen. (25 Augustus t/m 8 September 2014)

De grensovergang van Uruguay naar Argentina verloopt zeer soepel. Na onze exit stempel, de nieuwe entry stempel van Argentina en ons autodocument stappen we in de auto. We stoppen voor de controle. Als ik de deur van ons ‘huis’ open doe en het trapje naar beneden wil doen, heeft de douane beambte het al gezien en kan ik de deur sluiten. Met als gevolg dat ik even sta te stoeien met de elektrische trap.

Onze bestemming is de hoofdstad Buenos Aires. Dat betekent dat we een stukje afzakken richting het zuiden. Onderweg stoppen we in Concordia om boodschappen te doen. Wij wereldreizigers letten natuurlijk op de kleintjes. Argentina is in verhouding toch goedkoper, maar zeker nu we nog meer peso’s ontvangen bij het omwisselen van US Dollars. In de kleinere plaatsen zie je geen ‘mannetjes’ op straat voor het wisselen van geld, maar dat maakt niet uit, want overal vind je mensen die graag dollars ontvangen. Voor de nacht stoppen we bij een tankstation. Het is niet de ideale kampeerplaats, maar na twee wat drie weken luxe is het voor ons geen enkel probleem.

Omdat we de vorige dag al een behoorlijke afstand hadden overbrugd, zijn we op tijd in Buenos Aires. We parkeren onze auto op een bewaakt parkeerterrein aan de Rio de la Plata. Voordat we de stad gaan verkennen, kijken we op de kaart waar we precies zijn en hoe we moeten lopen om in het centrum te komen. Het is maar een paar minuten lopen, voordat we op het bekende plein ‘Plaza de Mayo’ zijn. Door agenten worden we gewaarschuwd; we moeten goed op onze waardevolle spullen letten. Deze middag is er een demonstratie in het centrum. Het plein is daarom voor het presidentieel paleis afgezet. Uiteindelijk komen we via een andere route op het plein uit, waaraan het oude stadhuis en de kathedraal staan. We lopen door de vele winkelstraten. Al snel beseffen we dat we in Argentina zijn, want de winkels hebben een enorme lange middag sluiting. Aan het einde van de middag komen we in de bekende straat ‘Avenida Florida’. Het enigste dat we horen roepen is; Cambio! Dollares,!Change! Aan het begin van de straat, maken we daar graag gebruik van. Het is ons al lang niet vreemd meer, waar we soms geld moeten wisselen. Deze keer worden we naar een schoenenzaak geloodst. Vooraf even onderhandelen om het maximale er uit te halen. Na de deal, wordt het langzaam tijd om terug naar huis te gaan.

De volgende morgen is het verdacht stil op de weg. Ik maak een praatje met de beheerder van het parkeerterrein die me vertelt dat er vandaag een staking is van het ‘zwaardere’ vervoer. Het openbaar vervoer rijdt wel deze dag. Vanaf het plein San Martin rijden we met de bus naar de wijk Recoleta. Hier bezoeken we de begraafplaats ‘Cementerio de Recoleta’ Hier ligt Eva Perón, misschien beter bekend als Evita, begraven. Zij was de vrouw van de president. Ze werd vooral bekend door zich in te zetten voor de armere en later richtte zij de eerst politieke vrouwenbeweging in. Lopend door de straten op de begraafplaats, is het indrukwekkend om de enorme mooi versierde graftombes te zien.

In de wijk La Boca is het sfeervol om door de straat Caminito te lopen. De huizen zijn in vrolijke kleuren geschilderd. Vanaf de balkons zien we leuke poppen staan en de winkels hebben een authentieke uitstraling. De tango staat hier centraal. Waar precies deze dans ontstaan is, bestaan vele legendes. We genieten van de dansers tijdens onze lunch op het terras.

Na een paar dagen gezellige dagen in de hoofdstad, settelen we ons op een locatie buiten de stad. We hebben een goed adres, waar we kunnen kamperen en tevens onze auto kunnen laten staan als we op vakantie gaan. We hebben de tijd, dus maakt JP gebruik van de gelegenheid om beetje onderhoud te doen aan onze auto. Het gereedschap wordt tevoorschijn gehaald, benodigde materialen worden gekocht en verzameld en de overall gaat aan. Na een aantal dagen is de auto weer tip top in orde. Klaar voor de vakantie. Niet alleen de auto is er klaar voor, maar wij ook. We komen voor een familie en vriendenbezoek naar Nederland. We kijken er naar uit.

#Argentina #BuenosAires #LaBoca

20 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Holanda

Uruguay