• jphannieontour

Ecuador


We zijn terug in het land waar we 12 jaar geleden een rondreis maakten. Ondertussen is er veel veranderd. Het is een divers land met de kust, het Andes gebergte en de Amazones. Helaas kregen we deze keer te maken met diefstal.

(1 Augustus t/m 20 Augustus 2013)

Puerto Bolivar

En zo hobbelen we weer terug naar de kust, richting de grens van Peru. Onderweg vertelt een agent ons dat Puerto Bolivar een leuke plaats is. Prima, dan rijden we daar naar toe om een plaatsje voor de nacht te vinden. Er is een grote boulevard met vele visrestaurants. We parkeren de auto iets verderop dichtbij een politiekantoor. Het is zeer relaxed hier of toch niet? In de avond wordt er zeer luide muziek gedraaid in een bar aan de overkant. ’s Morgens om 7.00 uur wordt ik wakker van luide muziek. Als ik buiten stap met mijn koffie, staan er zeker 30 dames enthousiast te springen op de boulevard.

Cuenca

Van de kust rijden we landinwaarts naar Cuenca. De route loopt deels door Cajas NP waarbij we flink moeten klimmen. Hoewel de omgeving schitterend moet zijn, zien we er weinig van door de mist, zware bewolking en regen. Deze stad ligt op 2500mtr hoogte. In Cuenca ontmoeten we een Bill en Rosemary uit UK, zij reizen van zuid naar noord. Het is leuk om hun te ontmoeten en samen wisselen we informatie uit. We lopen naar het historisch centrum van Cuenca waar we een aantal uurtjes rond struinen. Als we de stad gezien hebben, willen we terug naar de kust voor onder andere warme temperaturen.

Salango

Sinds lange tijd, zijn we terug aan de kust, de Pacific. Het is geweldig om de zee te zien en de pelikanen, fregat vogels etc rond te zien vliegen. In Manta kopen we op de vismarkt grote garnalen. We volgen de route langs de kust. We vinden een schitterende locatie bij Salango. Het is boven op een berg met om ons heen uitzicht op de zee en het strand. Het is een paradijs, waarbij we zelfs af en toe een glimp opvangen van de walvissen die hier rond zwemmen. Heerlijk om hier weer even een paar dagen onze rust te nemen.

Onverwachts blijven langer op de mooie locatie in Salango, als JP wordt geveld door een hevige buikgriep. Na een aantal dagen door te brengen in bed en op toilet gaat het mede door een goede verzorging gelukkig weer beter en kunnen we verder reizen.

Quilotoa Loop

Als we terug op de PanAmerica zijn, dalen we vanaf het Cotopaxi NP gelukkig een stuk en is het weer beter. We rijden de Quilota Loop; een bekende route, waarbij we door verschillende bergdorpen komen. In de buurt van Tigua stoppen we vroeg in de middag bij een Posada. Hier ontmoeten we een Nederlands gezin. Zij maken een rondreis door Ecuador. Sigrid, de jongste had

zich zo verheugd op het koe melken, maar dat blijkt toch niet zo leuk te zijn. Ze heeft meer lol als ze op een lama zit.

De volgende morgen gaan we vol goede moed op pad, om de route te vervolgen. Onze volgende bestemming is het kratermeer Quilotoa, maar er klopt iets niet. Als we stoppen voor een kop koffie en op de kaart kijken, blijkt dat we een afslag gemist hebben. Jammer dan, we gooien de plannen om en rijden onze route verder richting de kust.

Cotopaxi

Wat is het koud op zo’n 4000 mtr hoogte als het somber weer is en regent. We kamperen op een plek met uitzicht op de Cotopaxi. Het is één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. Het weer veranderd op deze hoogte zo snel. Zo is de vulkaan onzichtbaar, volledig in de wolken en vervolgens is de lucht blauw en zien we de sneeuwtop van deze gigantische berg. Als aandenken van het bezoek in het park, krijgen we een stempel in ons paspoort.

Quito

We hadden in de morgen een heerlijk gevoel. De auto staat veilig op een bewaakt parkeerterrein, we hadden al uitgezocht welke buslijn we moesten hebben om naar het historisch centrum van de hoofdstad te reizen, maar toen….

We stappen in een bomvolle bus, waar mensen om ons heen blijven draaien. Beiden waren we zeer alert en we hielden dan ook onze waardevolle spullen goed in de gaten. Helaas, nadat de grootste groep mensen uitgestapt was, blijkt onze (nog geen 4 maanden oude) camera gestolen te zijn. Je begrijpt, er zijn toen wat lelijke woorden gevallen. Bij de bushalte lopen we gelijk naar de politie toe. Een agent sprong gelijk op zijn motor, maar het is onmogelijk om dan de dader nog te vinden. Wij worden door twee andere agenten naar het kantoor gereden om een politiedocument op te laten stellen. Uiteraard waren we behoorlijk in mineur toen we die middag de stad verkenden.

Door het verlies van onze camera hebben we geen foto’s van Laguna de Cuicocha, Mitad del Mundo en Quito.

Mitad del Mundo

En dan……….zijn we op de evenaar. Er staat een groot monument, waar omheen nog het een en ander te zien is. Uiteraard zijn er ook de nodige souvenirwinkeltjes.

Laguna de Cuicocha

In Cotacachi, een plaatsje bekend om het leer, struinen we langs de winkeltjes met de mooie lederen artikelen. We rijden naar het kratermeer ‘Laguna de Cuicocha’ dat op 3100 mtr hoogte ligt. Met de wandelschoenen aan en de rugzak op, volgen we het wandelpad langs het meer. Het is een pittige tocht zo op hoogte, zeker omdat we langzaam klimmen tot 3450 mtr. Als we op de hoofdweg uitkomen, krijgen we onverwachts een lift. Daar zijn we achteraf zeer blij mee, want dan blijkt dat we nog zeker 5 km hadden moeten lopen.

Otavalo

Bij de grensovergang verloopt alles zeer relaxed. We mogen 90 dagen in Ecuador verblijven. We volgen de weg zuidelijk naar Otavalo, waar we een prima plekje vinden voor het weekend. Op zaterdagmorgen gaan we eerst naar ‘Feria de Animales’ de dierenmarkt. Hier verhandelen lokale mensen allerlei beesten, het is leuk om er rond te kijken. We zien dat vele mensen nog steeds in traditionele kleding lopen. Daarna gaan we naar het centrum, waar de straten vol staan met kramen. Vele kleurrijke souvenirs, poncho’s, stoffen etc worden aangeboden. Het is onbegrijpelijk dat de mensen hier nog iets verdienen. Terug op de camping genieten we ons heerlijk rustig plekje.

#Ecuador #Quito #Otavalo #Salango #Cuenca

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Chili

Bolivia