• jphannieontour

USA, South East


Een rondreis van de Staat Louisiana tot Texas (7 maart t/m 19 maart 2011)

Missouri/Oklahoma/Texas

Van het midden van het land, rijden we een paar dagen door om naar het zuidwesten te gaan. Na bijna 900 km rijden settelen we ons op een camping in de buurt van Dallas. Het weer is hier heerlijk, gemiddeld 25 gr. De komende dagen willen we de stad Dallas en Fort Worth gaan verkennen. De Staat Texas is bij ons bekend van de cowboys, de olie en natuurlijk de bekende serie ‘Dallas’. We zullen zien of we JR, Sue Ellen of Alexis hier tegen gaan komen.

Arkansas/Missouri

Branson

Hoewel in Amerika het voorjaar aangebroken is, vinden wij het erg koud. Vooral in de avonden koelt het flink af. Via de staat Arkansas rijden we naar de staat Missouri. Terwijl Arkansas heel vlak is, rijden we richting Missouri door het Ozark gebergte. Het is een schitterende omgeving. We maken een tussenstop voor een paar dagen in Branson. Dit stadje verrast ons. In de boeken hebben we niets over deze plaats gevonden, maar hier is echt alles te vinden. Er zijn hier heel veel theaters, pretparken, musea, winkels, motels en outlet centra. Waarschijnlijk komen hier veel mensen uit de omliggende staten voor een aantal dagen naar toe voor een of meerdere shows en of inkopen te doen. Wij hebben zelf het stadje bezocht en gewinkeld in het Outlet center.

Mississippi/Alabama/Tennessee

Memphis

We rijden van Nashville naar Memphis. De volgende stad bekend van de muziek en vooral door Elvis Presley. We bezoeken ‘Graceland’ de woning van Elvis met in de tuin zijn begraafplaats. Met de shuttlebus rij je naar de woning toe. Je krijgt een koptelefoon mee. Tijdens de tour wordt je helemaal begeleid met verhalen over de ruimtes in de woning en zijn leven afgewisseld met muziek van Elvis. Terwijl we al vaker huizen en of kastelen hebben bezocht, is dit toch wel heel bijzonder hoor. Om door het huis van Elvis te lopen. We waren er beiden van onder de indruk. In het automuseum staan de auto’s en motoren die Elvis in bezit heeft gehad en bij de uitgebreidere tour, loop je ook door het vliegtuig ‘Lisa Marie’ waar hij veel mee reisde voor zijn tournees en privé.

Na Graceland rijden we naar de stad Memphis toe. We bezoeken de bekende straat Beale Street, maar op deze maandag is er niet zo heel veel te beleven. We hadden gehoord dat je in Nashville en Memphis de beste BBQ kunt eten. Dat hebben we in beide steden dan ook geproefd en het is absoluut waar, zo lekker hadden we het nog nooit gegeten.

Mississippi/Alabama/Tennessee

Op dinsdag zijn we voor de laatste keer de stad New Orleans ingegaan, om Mardi Gras te vieren. Op deze dag zijn veel mensen verkleed, het was een leuke sfeer en bijzonder wat we allemaal zagen. In NLD zijn we vrij en kan er veel, hier zie je dat ze 1 keer per jaar echt uit de kast komen. Af en toe viel ons mond gewoon open.

Dinsdagnacht had het voor de 2e keer flink geregend. Toen we woensdagmorgen uit ons bed rolde, stond bijna heel de camping blank. Gelukkig stonden wij op een iets hoger gedeelte met ons ‘huis’.

Vanaf New Orleans rijden we naar Natchez om vanaf deze plaats de Natchez Trace Parkway te volgen naar Nashville (totaal 445 miles). Deze route werd vroeger gebruikt door jagers en handelsmensen om de producten vanuit het noorden naar het zuiden te vervoeren. Later is hier een mooie toeristische route van gemaakt.

Nashville

Zaterdag bezoeken we de stad Nashville bekend van de Country muziek. In het centrum zijn er gezellige straten. Vanuit de vele cafés hoor je live muziek. Er zijn genoeg winkels die handgemaakte (cowboy) laarzen en hoeden verkopen. Het is schitterend om te zien. Buiten de stad heb je Opryland, waar je Grand Ole Opry kunt bezoeken. De live radio show die de Countrymuziek bekend heeft gemaakt.

Louisiana

New Orleans

De stad bekend van de Jazz muziek, het lekkere eten, de plantages, de Mississippi Rivier, Mardi Gras en helaas ook van de Hurricane Katrina in 2005.

Wij zijn precies in de stad tijdens het jaarlijkse feest Mardi Gras. Je kunt het vergelijken met Carnaval in NL.

In het weekend, maar ook al in de weekenden in Februari zijn er elke dag een aantal parades per dag. Je weet niet wat je ziet. Langs de route van de parades hebben mensen zich met stoelen, tafels, partytenten, ladders, eten en drinken gesetteld. Dat is alleen al een feest om naar te kijken. In de parades lopen vele showbands en rijden er grote praalwagens. Vanaf de praalwagens wordt er van alles naar het publiek gegooid, zoals munten, koffiebekers, maar vooral heel veel gekleurde kettingen. En het publiek staat te roepen en te zwaaien om iets te bemachtigen. Natuurlijk hebben wij hier zelf ook goed aan meegedaan. Aan het einde van de dag, kregen we last van onze nek door de vele kettingen. Het is echt een groot feest hier.

Een van de bekende wijk in New Orleans is French Quarter, met de bekende straten Bourbon Street, Royal Street en Canal Street. We hebben lekker door de straten gestruind en het is heerlijk om naar al de mensen te kijken en wat er allemaal om je heen gebeurd.

Ondanks dat we Mardi Gras niet hadden willen missen, krijgen we geen goed beeld van de stad. Als we de stad echt goed willen zien, dan zullen we in een andere periode nog een keer terug moeten komen.

#NewOrleans #Nashville #Memphis

16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven