• jphannieontour

USA, The Atlantic Coast


Florida (3 December 2010 t/m 4 Maart 2011)

St. Joseph Peninsula

We rijden langs de stranden aan de Golf van Mexico naar het schiereiland St. Joseph. Een schitterend eiland, met een camping gelijk aan het strand. Je hoeft alleen maar de duinen over te lopen en je komt op het witte strand, kilometers lang. We genieten hier een paar dagen van de rust en mooie omgeving. We maken een flinke wandeling over het strand, we maken een fietstocht over het eiland en ’s avonds genieten we van de mooie zonsondergang.

Vrijdagmorgen vertrekken we al vroeg om naar onze volgende bestemming te reizen, New Orleans. Lees het vervolg van onze tour op de pagina: USA, South East.

Perry

Vrijdagmorgen rijden we terug naar de westkust om nu echt richting een andere staat te reizen. Om niet van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat in de auto te zitten, stationeren we ons in het plaatsje Perry. We blijven hier voor drie dagen om daarna verder te reizen langs de kust, de Golf van Mexico.

Daytona Beach

Plannen maak je om ze vervolgens weer te kunnen wijzigen. We willen verder naar het noorden van Florida reizen, maar…. nu we zo dichtbij zijn, willen we de lancering van de Space Shuttle echt een keer meemaken. Daarom rijden we terug naar de oostkust. In de omgeving van Cape Canaveral is alles volgeboekt, we kiezen voor een camping in Daytona Beach. Op maandag rijden naar een gezellige camping met aardige buurtjes om ons heen. Dinsdag gaan we lekker een dagje naar het strand. Toen we hier ruim 2 maanden geleden waren, kon je door de koude wind niet op het strand zitten, nu liggen we lekker in het zonnetje te bakken. Woensdag rijden we naar de ‘Farmer–and Flea Market, waarbij ook een RV show is. Dit is de eerste keer dat wij een ‘rommelmarkt’ bezoeken. Het is wel leuk om te zien wat voor spulletjes ze allemaal te koop hebben. We zijn blij dat wij er net allemaal vanaf zijn.

Lancering van de Space Shuttle

Donderdagmorgen rijden we rond 10.00 uur naar Titusville. Op de website van NASA zijn er 12 goede plekken aangegeven, waar je het beste kunt staan om de lancering te zien. Voor ons is het een uurtje rijden. Ondanks dat er al mensen zijn, is er nog plaats genoeg op een groot parkeerterrein aan het water. We settelen ons aan de waterkant en JP gaat een beetje vissen. Er heerst een gezellig sfeertje. We ontmoeten twee aardige mannen, Erik en Jim uit Chigago. Ze geven ons nog een aantal tips om naar toe te gaan in de USA. Het wordt steeds drukker om ons heen en je voelt dat iedereen het spannend vindt. Op de achtergrond horen we via de radio de laatste berichten over de Space Shuttle.

Om 16.53 uur gaat Space Shuttle, de Discovery voor de 39ste keer en de allerlaatste keer de lucht in. Voor een 11 daagse missie naar het International Space Station (ISS) om onder andere onderdelen af te leveren.

Eerst zie je een hoop rook in de verte, dan zie je de shuttle de lucht ingaan. Wat is het mooi, het is zo indrukwekkend. Net voordat de shuttle in de dampkring verdwijnt, zien we de twee raketten eraf vallen. Deze vallen in het water en worden gelijk weer opgehaald voor hergebruik. Door het mooie heldere, zonnige weer hebben we het heel goed kunnen zien. Het was een belevenis, heel bijzonder om dit een keer mee te maken.

Old Town

Terug naar de westkust, naar het plaatsje Old Town. We staan op een camping met uitzicht op de Suwannee rivier. Het is hier heerlijk rustig, omgeven door een groot natuurgebied. We hebben alleen geluiden van de vogels, eekhoorns en ’s nachts wasberen die ruzie met elkaar hebben. ’s Middags gaat JP vissen aan het steiger en ik ga met mijn boek, lekker in het zonnetje erbij zitten. Het gaat goed met deze wereldreizigers!

Orlando

We hoppen weer terug naar de grote stad. De auto heeft een servicebeurt nodig. Voordat we naar Disney gingen, zijn we al langs de garage, C & H Service, geweest. Er moesten onderdelen besteld worden. Wij besluiten om een paar dagen in een motel te slapen. Terwijl Paul onze aan onze auto werkt, brengt Sally ons naar een grote shopping mall. Tegen de avond is de auto klaar en gaan wij op zoek naar een slaapplaats. Zaterdag bezoeken wij Seaworld. Het is een prachtig park, waar je veel zeedieren kunt zien. Er zijn verschillende attracties, zoals achtbanen, waterbaan, en een helikopter simulator en shows. Wij bezoeken de bekendste show:

-Believe, een show met orka’s

-Blue Horizons, show met dolfijnen, vogels en dans

-Clyde and Seamore, show met zeeleeuwen, zeeotter en een walrus

Het is fantastisch om te zien, wat deze dieren allemaal kunnen.

St. Petersburg

Het wordt weer tijd om terug te keren in de ‘gewone’ wereld. We rijden naar de westkust van Florida, naar St. Petersburg. Weer even iets heel anders, terug naar de natuur. We blijven voor drie nachten in een County Park, een natuurpark op een eiland. In deze omgeving zijn er volop eilanden langs de kust. De plaatsen hier op de camping zijn erg geliefd. Zonder reservering moeten we vrijdagmorgen opnieuw inchecken. Wie het eerst komt, heeft een plaats voor het weekend. Elke vrijdag staat vanaf 05.00 uur ’s morgens hier een rij mensen te wachten. Nou dat zien we niet zo zitten, zeker niet als het kantoor pas om 08.00 uur open gaat.

Walt Disney World

Let The Memories Begin!

Opnieuw waren we in een andere wereld, nu in Disney’s wereld. We hebben genoten, het was fantastisch. Zoals ze hier in USA zeggen, als ze onder de indruk of verrast zijn: Awesome! It’s amazing! OMG.

Het is een compleet dorp; 4 themaparken, waterparken, 20 hotels en resorts, een camping, golfbanen en nog veel meer. Vanaf de camping (en alle andere resorts) kun je met bussen of de boot naar een themapark toe. Elke 20 minuten arriveert er een bus of boot voor je. Wij hebben alle vier de themaparken bezocht. Uiteraard zijn we begonnen met Magic Kingdom, daarna Epcot, Animal Kingdom en als afsluiter Hollywood Studios. Elk park heeft zijn eigen attracties, tours, 3D of zelfs 4D films, shows, parades en licht- en vuurwerkshow. Ondanks dat het veel is, lijkt niets op elkaar. Alles wat je bezoekt is uniek. Wij zijn in veel attracties geweest en ik kan je vertellen, we zijn compleet door elkaar gehutseld, afgeschoten, achteruit gevlogen, naar beneden gekletterd, geshaket, over de kop gegaan, noem het maar op. Het was geweldig!

Niet alleen het themapark Epcot, maar ook die ene attractie zal ons lang bij blijven: Mission Space. Met vier personen, als een team, ga je in een kleine cabine. Ieder krijgt een taak mee om uit te voeren als dat gezegd wordt tijdens je vlucht. Je zit vast in de riemen, deuren worden gesloten, je wordt langzaam gekanteld in 90 gr. , klaar voor vertrek. Dan wordt je ineens gigantisch hard de ruimte ingeschoten. Daarna vlieg je door de ruimte, niet zomaar, maar met de nodige stijgingen, bochten en dalingen waarbij je van alles tegenkomt. Bij deze attractie kon je kiezen voor de intensieve of mildere tour. Wij hadden natuurlijk voor de intensieve tour gekozen. Toen we naar buiten liepen was ik misselijk en JP liep er ook een beetje dizzy bij.

Heel het park (Disney World) is zo goed opgezet, er is overal zeer goed over nagedacht. Het personeel is ontzettend aardig en je komt werkelijk niets te kort. Op de camping zijn het mooie ruime plaatsen, het was heerlijk rustig, dit komt mede omdat er amper auto’s rijden. Niet alleen in de themaparken is er van alles te doen, maar ook op de camping wordt van alles georganiseerd en kun je jezelf volop vermaken. Als je de themaparken gaat bezoeken, bepaal je bij aankomst voor hoeveel dagen je de (thema)parken wilt bezoeken. In verhouding wordt je ticket per dag voordeliger als je langer blijft.

Universal Studios

Op zondag zijn we naar de Universal Studios gegaan. Een bekend park, wat we door de verhalen van anderen ook graag wilde bezoeken. Hier kun je kiezen voor twee parken, maar dat hebben wij niet gedaan. Uiteindelijk is het ook een pretpark, met attracties, 3D shows, films etc. op het gebied van film. Wij hebben het leuk gehad en ook hier veel gezien en gedaan. In verhouding is het duur om voor een dag, een park te bezoeken. Mocht je plannen hebben om naar Orlando te gaan en een of meerdere parken willen bezoeken. Kies dan voor de themaparken in Walt Disney World.

Merrit Island National Wildlife Refuge

We bezoeken het natuurgebied van 140.000 acres bij het Kennedy Space Center. Er leven hier ontzettend veel verschillende vogels en andere dieren. Voor het eerst zien we gordeldiertjes lopen langs de kant van de weg. Er zijn mooie routes om te rijden in dit het gebied en het is heerlijk rustig. Aan de rivier gaan we op zoek naar Manatees (zeekoe) en aan de kust op zoek naar de Zeeschildpadden en dolfijnen. Helaas zal het nu de tijd van het jaar niet zijn, want we kunnen ze niet ontdekken. We moeten er maar mee lachen, hebben wij weer;-)

Cape Canaveral

We bezoeken het bekende Kennedy Space Center. Zoals we elke keer alleen maar kunnen beamen, het is in Amerika allemaal goed geregeld. Het is een prachtig park, waar genoeg te zien en te doen is. Als eerste gaan we naar de ‘Shuttle Launch Experience’. Hier ervaren we zelf hoe het voelt als een Space Shuttle gelanceerd wordt. Terwijl je goed vastzit in de stoel, wordt je eerst gekanteld naar 90 gr, daarna voel je ineens de trillingen van het opstijgen. Het is behoorlijk heftig, je zit echt te shaken in je stoel, maar het is heel bijzonder om mee te maken. Daarna gaan we luisteren naar het verhaal van een voormalig astronaut, Bob Springer. Hij is zelf tweemaal met de Space Shuttle mee geweest. Het was ontzettend interessant en leerzaam om naar zijn verhaal met zijn eigen ervaringen te luisteren. We gaan naar een mooie film Hubble (3D) in het Imax theater.

’ s Middags doen we de bustour, waarbij je op twee plaatsen een tussenstop maakt om op het grote terrein van de NASA te kijken. Helaas zijn de afstanden ver, om het allemaal goed te kunnen bekijken. Je rijdt langs het grote gebouw waar de Space Shuttle klaar gemaakt wordt voor de volgende lancering en de twee platforms waarvan de shuttle de lucht in gaat. Maandag 31 januari wordt de Spaceshuttle uit de hangaar naar het lanceerplatform gerold, hierna hebben ze nog 24 dagen nodig om alles aan te sluiten en te checken. De geplande datum van de lancering is 24 februari. Misschien dat we er nog iets van gaan zien, de datum is tot op heden al een aantal keren uitgesteld.

Cocoa Beach

We rijden naar het strand. Het lijkt dichtbij, maar ondertussen zijn we een uur verder voordat we daadwerkelijk op het strand zijn. Het is een lang uitgestrekt strand, terwijl we er heen rijden, doet het ons denken aan Daytona Beach. Hier rijdt je ook twee grote bruggen over, voordat je op het laatste eiland aan het strand komt. Er zijn vele grote winkels, met strand-, zwem- en surf artikelen in deze omgeving. In de zomermaanden zal het hier zeker druk zijn.

We blijven een paar dagen langer op deze camping. Vanuit NLD heeft JP een aantal artikelen en materialen besteld voor onder andere de auto. Om de auto nog veiliger te maken tegen inbraak. Daarnaast nog wat materialen, zodat we onze Europese spulletjes ook hier in USA en andere landen kunnen gebruiken, onder andere voor de gasflessen en een aantal stekkers. Maandag zullen we weer verder gaan, mogelijk dat we nog een keer langs Kennedy Space Center rijden, als de Space Shuttle uit de hangaar wordt gerold.

The Caribbean (15 t/m 23 Januari)

Zaterdagmiddag zijn we in Miami aan boord gestapt van het gigantische, mooie, grote cruise schip: Norwegian Epic. In totaal 4300 passagiers en 1700 personeelsleden, is dit ongeveer gelijk aan de inwoners van Tholen stad.

Met een warm welkom wordt je ontvangen, Caribische muziek op het dek om gelijk het vakantiegevoel te krijgen en in de sfeer te komen. Het is even je weg vinden in deze nieuwe wereld, maar overal is goed over nagedacht. Echt voor iedereen is er voldoende te doen. Elke dag ontvang je een nieuwsbrief met een compleet programma op verschillende locaties. Een groot restaurant waar je echt heel de dag kunt eten, met zeer uitgebreide buffetten. Daarnaast zijn er nog eens 20 andere restaurants aan boord. Zwembaden met grote glijbanen, Fitness centrum, een Spa centrum om je lekker te laten verwennen, Casino en nog veel meer. Genoeg entertainment, zelf zijn we naar de musical ‘ Legend in Concert’ en de show ‘The Blue Man Group’ geweest. Er is zoveel en het is zo groot dat je af en toe gewoon vergeet dat je op een schip bent.

Op de eilanden; St. Maarten, St.Thomas (Maagdeneilanden) en Nassau (De Bahama’s) hebben wij met een lokale taxi een tour over het eiland gemaakt. We hebben een goede indruk gekregen van de eilanden. En we kunnen je vertellen, het is schitterend! Wij hebben ontzettend genoten van deze week op het cruise schip. Het is een aanrader voor iedereen.

Op zee heb ik mijn verjaardag gevierd, zelfs daar hadden ze aangedacht. Het was ontzettend leuk om van velen een sms- en e-mailberichtjes te ontvangen. Nogmaals bedankt.

Na deze heerlijke week, zijn we zaterdagmorgen vanuit Miami een stukje noordwaarts gereden. We blijven nu een week in Mims, een klein plaatsje dichtbij Cape Canaveral. Van hieruit willen we o.a. het Space Centre, Disneyland en Sea World in Orlando gaan bezoeken.

Naples

Het was afgelopen week een zeer intensieve week. Beiden zaten we van ’s morgens tot ’s avonds achter de laptop, om onze nieuwe website te maken. Nou moet ik zeggen dat werken in het zonnetje met gemiddeld 25 gr. toch niet zo heel vervelend is. Zondagmiddag is de nieuwe website gelanceerd. Wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat. Ondertussen krijgen we ook leuke reacties. Voor ons een reden om nog een week bij te boeken op de camping in Naples. We hebben hier alleen de ‘buurtjes’ gezien, maar nog weinig van de omgeving.

Maandag rijden we richting Everglades City. We maken nogmaals een Airboat tour. Nu kiezen we voor een kleinere boot en een tour van 1 uur. Vanuit de haven varen we rustig weg, om langzaam naar de smallere kanalen te gaan. Dan ‘zoeven’ we met grote snelheid over het water, omringd door de mangrove bossen. Het is zo fantastisch, zo gaaf, dit kan niet lang genoeg duren. Soms minderen we vaart, voor een bochtje of om naar een alligator te kijken die lekker ligt te dobberen in het water. Langs de oevers en in de bomen lopen genoeg wasberen rond. De rest van de week doen we het rustig aan. We verkennen de omgeving, die echt schitterend is. JP doet weer een paar klusjes en hangt ons gekochte kunstwerk op in ‘huis’.

We hebben al vele cruise schepen in de havens van Florida zien liggen. Nu gaan we zelf ervaren hoe dat is. Woensdag hebben we onze vakantie geboekt. Ja, we gaan er even een weekje tussenuit. Zaterdag 15-01 vertrekken we vanuit Miami voor 7 dagen op een cruiseschip naar de Carribean. We hebben er zin in!

De temperatuur bevalt ons erg goed in het zuiden van Florida. We hebben een gedeelte van de oostkant gezien. Nu rijden we via de US 41, langs de rand van The Everglades, naar de westkant toe. Ook hier zie je overal alligators liggen aan de rand van het water.

Naples is onze bestemming voor een week. Deze omgeving doet ons denken aan Fort Lauderdale. Het is hier een zeer mooie, sjieke omgeving. Als we door de straten (Avenues) rijden, is het ene huis nog groter als het andere. De villa’s zijn zo mooi, groot, goed onderhouden. Wij vermoeden dat de huizenprijzen hier wel iets hoger liggen, als in de andere gebieden van USA.

Everglades

Na twee leuke weken in ‘The Keys’ rijden we een klein stukje terug naar het noorden. We gaan op zoek naar de alligators in ‘The Everglades’. We blijven twee dagen op de camping in het NP zelf. We maken een boottocht landinwaarts. Bij het vertrek in de haven zien we een alligators en manatees (= zeekoe) zwemmen, hoewel je ze bijna niet kan zien. Om de zoveel tijd komen de manatees boven om lucht te happen, maar voordat je het weet zijn ze al weer onder. De boottocht vaart door de kanalen en watergebieden. Door de vele mangrove bomen zie je weinig van de dieren die er leven.

Aan het begin van Everglades NP kun je, naast vele andere wandelroutes, de Anhinga trail lopen. De route loopt langs de rand van het water. De een na de andere alligator ligt lekker te bakken in de zon. Daarnaast zijn er veel verschillende vogels te spotten. Het is een genot om hier te lopen. Vanuit Homestead rijden we een stukje terug richting het park. Als we hier dan zijn, willen we absoluut mee met een Airboat tour. Het is gaaf!!! Geweldig, hoe je door het moeras ‘vliegt’. Het is dan ook erg jammer dat het maar 20 minuten duurt. Omdat we nog even in deze omgeving blijven, gaan we dit zeker nog een keer doen.

The Keys

Een eilandengroep van ong.1700 eilanden in het zuiden van Florida. Vanaf Florida City volg je de US 1 (Overseas Hwy), automatisch rijdt je dan naar The Keys. Dit is ook de enigste weg op de eilanden. Als je iets zoekt b.v. een camping, een winkel of postkantoor, wordt het hier aangegeven met de mijlpaaltjes (milemarkers) en Ocean- of Bayside. Super handig natuurlijk.

Key West

Key West daar moet je absoluut een keer geweest zijn. Het is zo leuk! Er heerst op het eiland een Caribbean sfeer, je hebt niet echt het idee dat je in USA bent. Eindelijk hebben we weer eens kunnen fietsen, want ze hebben hier fietspaden. Je fietst langs het water; aan de ene kant de Golf van Mexico en de andere kant de Atlantische Oceaan. Het stadje heeft schitterende panden met gezellige winkelstraten.

Aan de haven meren dagelijks verschillende cruise schepen aan. Bij Mallory Square is dagelijks de ‘Sunset Celebration’. Dan is het echt ontzettend druk en overal kun je, niet alleen naar de zonsondergang kijken, maar ook genieten van de vele straatartiesten die hun act opvoeren. Aan de kant van de Atlantische Oceaan vindt je het meest zuidelijkste punt van USA, dit is aangegeven met een marker. Waarschijnlijk het meest gefotografeerde punt van het eiland.

Op de camping hebben we ontzettende gezellige mensen ontmoet. Op Kerstavond heeft Terrie, een International Chef, een heerlijk diner voor 8 personen gemaakt. En zoals ons dat wel is toevertrouwd, hebben wij voor de wijn gezorgd. Kerstmorgen hebben we met elkaar een Kerstbrunch gemaakt. Voor ons geen witte Kerst, maar een zeer zonnige, gezellige Kerst.

Key Largo

Wij zijn voor een week op een camping in Key Largo gestationeerd. De opzet van de camping is hier heel leuk gedaan. Voor een plaatsje kun je kiezen: Bay-, Canalside of Inland. Uiteraard hangt er aan elke plaats een prijskaartje.

Deze week hebben we het even rustig aangedaan. We hadden wat zaken te regelen en ik (Hannie) ben ook erg verdrietig geweest om het verlies van mijn oma.

Donderdag zijn we naar het ‘John Pennekamp State Park’ geweest. Een natuurpark met strand, picknicktafels en wateractiviteiten. Wij zijn met de glasbodem boottour meegegaan. Je vaart naar een rif, een uurtje varen, waar je schitterend de vissen kunt bekijken. Je kunt ook een boottour maken om zelf te snorkelen, maar helaas was de watertemperatuur op dit moment te koud.

Hollywood

We verblijven een paar dagen in Hollywood, maar wel in Florida! Een plaats tussen Fort Lauderdale en Miami in.

We bezoeken de steden Fort Lauderdale en Miami. Het is hier een zeer rijke omgeving. Langs heel de kust staan mooie huizen (villa’s), vele appartementsgebouwen en vaak ligt er bij nog een mooi jacht in het water. In de plaatsen zijn vele kanalen, hierdoor staan veel woningen aan het water.

Via de kust rijden we van Hollywood naar Miami Beach, een schitterende route. Het is genieten om te zien hoe mooi de mensen hier wonen.

En dan…’Ocean Drive’ the place to be!! Het heeft gewoon iets. De panden van de vele hotels en winkels in Art Deco stijl zijn schitterend. Hier is het echt, zien en gezien worden. Lekker naar het strand, flaneren langs de boulevard, een terrasje pakken, het is erg leuk allemaal. Met de auto verkennen we de stad Miami. Het is ontzettend leuk om hier geweest te zijn, dat zullen vele toeristen net als ons kunnen beamen.

Daytona Beach

Ondanks dat de weerberichten goed waren, hebben we een paar koude dagen. Dat is voor ons een reden om verder naar het zuiden te rijden.

Daytona International Speedway

Strand Zondagmorgen rijden we over het strand met de auto. Een gigantisch groot strand, dat vol staat met hotel. We hebben het idee dat de hotels graag meer gasten zouden hebben in deze periode. Met de zee, de grote kanalen, palmbomen en de schitterende boulevard kom je hier helemaal in de vakantiestemming.

Vanuit het park rijden we naar het zuiden, onderweg kijken we even naar de weerberichten. Dit doet ons besluiten om zuidelijk te rijden naar Daytona Beach. Bekend van de stranden en International Speedway. Het strand is groot, met een totale lengte van 37 km. Hier mag je met de auto op het strand rijden, dus gaan we dat wel even doen. Ook als je aan het reizen bent, moet je soms een aantal zaken regelen. Omdat de temperaturen hier goed zijn, overdag +/- 15 gr (koude nachten +/- 0 gr) blijven we wat langer. Ondertussen kunnen we het een en ander regelen en de omgeving gaan verkennen.

Georgia (29 November t/m 3 December)

Okefenokee National Wildlife Refuge

‘The land of the Trembling Earth’

Terug naar de natuur, het moeras in. Een groot beschermd gebied in de staat Georgia, waar je op een camping kan verblijven. In deze periode van het jaar is de waterstand zo laag, dat er zelf geen boottochten zijn. We zijn dus in een moeras zonder water!! Ondanks dat, is het ontzettend mooi en bijzonder om hier een paar dagen te zijn. Jammer is het wel, dat we maar 1 alligator zien, deze ligt bij het kantoor in het water. Wij hebben een donkerbruin vermoeden dat dit de ‘huis’ krokodil is;-). ’s Avonds bij onze tent is het gezellig met verschillende bewoners van het park. Er komen een aantal wasberen langs, waarbij sommige wel erg brutaal zijn. De tweede avond zien we een (zilver)vosje. ’ s Morgens bij het kopje koffie lopen er een paar hertjes langs. Dan heb je toch echt het gevoel dat je midden in de natuur bent.

Savannah

Van de ene historische stad rijden we naar de volgende historische stad, Savannah. Een bijzondere mooie plaats aan de kust, met aan het water een gezellige straat met vele gezellige (toeristische) winkeltjes. In het stadje zijn een twintigtal pleintjes (soort parken) waardoor het een sfeervolle uitstraling heeft, met vele mooie woningen. De plaats is niet zo heel groot, dus het is makkelijk te voet te verkennen. Helaas kreeg ik (Hannie) een blaar op mijn voeten, dat maakt het wandelen minder prettig. Er rijden volop bussen door het centrum. Om toch het plaatsje goed te zien, zijn we met de auto gedeeltelijk een bus gevolgd. Mijn ‘gids’ (=JP) vertelde niet zoveel info tijdens de rondrit.

South Carolina (24 November t/m 29 November)

Charleston

Vanuit de bergen rijden we naar de kust naar Charleston. Hier zien wij de eerste palmbomen groeien, dus dat betekent…zon!!

Voor het eerst sinds weken slapen we weer in ons eigen huis, dat is wel een heerlijk gevoel hoor. Eerst nemen we de tijd om alles weer goed op te zetten en in te richten. JP zorgt weer voor een aantal verbeteringen aan onze woning. Zaterdag hebben we de historische stad Charleston bezocht. Een fantastische mooie plaats met schitterende grote huizen met een koloniale bouwstijl. In het centrum zien we voor het eerst een winkelstraat met leuke kleinere winkels, dus even geen grote winkelketens. Door de vele plantages in deze omgeving, zie je dat er in Charleston en de omliggende plaatsen veel geld is.

Virginia - North Carolina (18 November t/m 24 November)

The Blue Ridge Parkway

De Blue Ridge Parkway is de verbinding tussen het Shenandoah Park, de Skyline Drive naar het Great Smoky Mountains National Park in North Carolina. De route is in totaal 469 miles, met als hoogst te bereiken punt 6047 feet (+/- 1840 m). In verband met het laagseizoen zijn er veel punten zoals bezoekerscentrum, campings, restaurants etc. gesloten. Je kunt op de route(met behulp van een boekje +routekaart) precies zien waar je bent. De bekende en mooie punten staan duidelijk aangegeven. Wij hebben deze route in drie fases gereden met een tussenstop in Lexington, Fancy Gap en Asheville. De route hebben we afgesloten in de bergen in het plaatsje Highlands.

Biltmore Estate in Asheville

Tijdens ons verblijf in Asheville hebben wij het grootste huis (particulier eigendom) in Amerika bezocht, Het Biltmore Estate. Het huis telt 250 kamers en het landgoed er omheen is +/- 8.000 hectare. George Vanderbilt heeft dit huis laten bouwen op 26 jarige leeftijd. Zes jaar later was het huis en de tuin klaar. Met een handige gids(=boekje) loop je door verschillende ruimtes van het huis. Het is fantastisch mooi onderhouden. Het ontwerp voor de bouw van het huis en de tuin zijn destijds door twee architecten uitgevoerd.

Wat wij zelf ontzettend leuk vonden is, om daarnaast ook de achtergrond van deze familie te weten, althans wat heeft George Vanderbilt hiervoor gedaan(werk?) om zo’n huis te kunnen laten bouwen. Dan is het helemaal leuk als blijkt dat deze familie (ver terug) van Nederlands-Amerikaanse afkomst zijn.

Skyline Drive

Na een bezoek aan een aantal steden, zoeken we nu de rust en de natuur op. We rijden een bekende route ‘ Skyline Drive’ van totaal 105 miles. De weg loopt door het Shenandoah Park. Ondanks dat het later in het seizoen is en nu zo goed als alle bladeren van de bomen zijn, is het schitterend om te rijden hier. Op deze route zijn er in totaal 75 uitkijkpunten, waarbij je elke keer weer een schitterend uitzicht hebt van het gebied.

Delaware - Maryland - District of Columbia (13-11 t/m 18-11)

Na een paar dagen aan de kust, rijden we landinwaarts. Onze volgende bestemming is Washington DC. Omdat de afstand te ver is, om in één keer te rijden, maken we een tussenstop in Newark. Even lekker rustig aan doen, voordat we de drukke stad op gaan zoeken.

Washington DC

We verblijven zelf in een voorstad, Silver Spring. Het is heel eenvoudig om met de metro naar de stad te reizen. Union Station, is een centraal punt in de stad, als startpunt voor een bezichtiging van alle mooie monumenten. Het station zelf is groot met een schitterende stationshal.

“The National Mall” is het gebied tussen het Capitool en het Washington Monument, met een totale lengte 1,6 km. Er zijn in dit gebied verschillende musea en tuinen om te bezoeken. In het verlengde van het Washington Monument loop je naar het Witte Huis en het Lincoln Memorial.

Heel de stad staat vol met schitterende grote oude gebouwen. Het is allemaal ontzettend ruimtelijk. Op straat en in de gebouwen is het vooral druk met alle politie en bewaking. Je kunt hier absoluut niet zomaar een gebouw binnenlopen. Bij musea, monumenten, tuinen etc. die toegankelijk zijn voor bezoekers, wordt er altijd een controle uitgevoerd.

Wij hebben twee volle dagen doorgebracht in deze mooie stad. De bekende monumenten die wij hebben bezocht zijn; US Capitol, Museum Air & Space, Washington Memorial, The White House, Lincoln Memorial en het Pentagon.

New Jersey (10-11 t/m 13-11)

Atlantic City Van New York reizen we weer een klein stukje zuidwaarts naar Atlantic City. Een plaats aan de kust, dat bekend staat om de vele stranden en de Casino’s. De afstand is ong. 200 km.

We komen vanaf New York in een totaal andere wereld terecht. Wat is Atlantic City leuk. Aan de kust een gigantische boulevard. Grote stranden, waardoor het in de zomer zeer druk zal zijn. Vele casino’s die onderling met elkaar verbonden zijn, het zijn complete dorpen. Als je binnenstapt (vanaf de boulevard) ben je ineens totaal ergens anders. Duizenden gokautomaten en speeltafels, winkels en restaurants. Loop je naar Midtown dan kom je terecht bij de vele outlet winkels van bekende merken kleding en schoenen. Het is hier leuk winkelen voor weinig geld.

New York - Massachusetts (5 November t/m 10 November)

New York City

Het is eerst even uitzoeken hoe het hier precies werkt met het openbaar vervoer. Met een metrocard voor een dag of meerdere dagen, kun je continue met het openbaar vervoer rondreizen. Wij reizen met de bus, naar het station en met de subway naar de grote stad.

Wat is het super als we dan op Time Square en Broadway lopen. Het bruist hier, je komt ogen en oren te kort. Zoveel is er te zien. Deze dag bezoeken we Central Park, het Gugenheim Museum, Rockefeller Centre, Wall Street en Ground Zero. We lopen precies rond het einde van de werkdag langs Ground Zero samen met alle kantoormensen richting het station. Wat een drukte is dat, ongelofelijk zoveel mensen op straat. In de avond lopen we nogmaals naar Time Square en Broadway, om te genieten van alle verlichte billboards, het drukke verkeer en de mensen. Deze stad leeft!! Het is overweldigend.

Dinsdagmorgen is het schitterend weer. We reizen eerst naar de Grand Central Station. Het grootste treinstation van heel Amerika. De stationshal is fantastisch mooi. Daarna gaan we naar het Empire State Building, de hoogste wolkenkrabber van New York (381 meter). Je kunt tot de 86e verdieping naar boven. Van hieraf kun je vanaf binnen en buiten de geweldige stad overzien. Vervolgens kun je tot verdieping 102. Vanaf deze verdieping kun je alleen van binnenuit de stad bekijken. De tocht naar boven gaat in 3 etappes en met alle controles erbij, kost het wel even wat tijd, maar het uitzicht is het dubbel en dwars waard.

Na het bezoek aan het Empire State Building reizen we naar de ferry toe om het Statue of Liberty (Vrijheidsbeeld) te bekijken. De ferry vaart naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Ellis Island was de toegang voor miljoenen immigranten naar Amerika. Ook bij de ferry is er een wachttijd, want we zijn niet alleen en hier worden wederom de nodige controles uitgevoerd. Einde van de middag reizen we naar Brooklyn, een ander gedeelte van de stad. Hier bekijken we nog een klein gedeelte van deze wijk met de gezellige straten vol met winkeltjes en restaurants. We hebben een korte tijd in deze overweldigende stad doorgebracht, maar de dagen dat we er waren, waren intensief. We hebben de highlights van de stad gezien en de sfeer geproefd. Deze stad willen we zeker nog wel eens bezoeken.

Boston

Zaterdagmorgen reizen we met de trein vanaf de voorstad naar de stad Boston. Wat is het een sfeervolle stad. In de stad kun je dmv een rode lijn ‘the Freedom Trail Walk’ volgen. Het is een route van +/- 4 km, waarbij je langs alle bekende gebouwen, parken en monumenten loopt. Het is ontzettend leuk om op deze manier de stad te verkennen. Quincy Market is een groot gebouw, in het midden van het centrum, waar het binnen een walhalla is van eettentjes en aan de buitenzijde zijn er allerlei kraampjes. Wij eten hier de specialiteit van dit gebied; New England Clam Cowder, een soep/ragout van met vis.

Woensdagmorgen rijden we over de Rainbowbridge naar USA. Bij de grens gaat het zeer vlot, we krijgen een visum voor 90 dagen. Nu we hier toch zijn, kijken we ook aan de Amerikaanse zijde naar de Niagara Falls. Het is stralend mooi weer, dus het is genieten bij het uitzicht van de watervallen. Allereerst willen we in Amerika de stad Boston bezoeken. Dit betekent dat wij ong. 900 km oostwaarts gaan rijden. We kiezen ervoor om route 20 voor een groot gedeelte te volgen. Via deze weg rij je door vele plaatsen, zodoende krijg je een goede indruk van dit gebied. Het is ineens omschakelen, we zullen weer moeten rekenen. Niet alleen het omrekenen van dollars naar euro’s (gelijk aan Canada), maar ook van gallons naar liters, fahrenheit naar graden, miles naar kilometers.

#USA #Boston #NewYorkCity #AtlanticCity #Florida #Daytona #TheKeys #KeyWest

28 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven