Joop en Adrie
Pauline en Wim
SY Anna Caroline van Janneke en Wietze
Bruce en Rebecca
Rodney
Harold Hotel Romantica
P1030280
Gerrit en Ria
Leo en Dani
Karin-Marijke en Coen
Mathieu, Pascale, Christof en Philip
Sabine en Thomas
Claudia en PJ
Eric en Lydia
Famille Crettenand
Camper Piet en Bertha

Ontmoetingen met andere reizigers

 

Joshua en Bob

Er komt een bijzonder, mooie camper het terrein op rijden in Cabo de Gata. Een Bedford van bijna 40 jaar oud.

Joshua en Bob zijn op dat moment 3 maanden onderweg door Europa. Ze hebben twijfels gaan we wel of niet naar Marokko. We vragen naar de twijfels wat een reden zou kunnen zijn om het niet te doen. Een paar dagen later hebben ze hun besluit genomen. Ze gaan het doen. We moedigen ze alleen maar aan. Wij zullen ze zeker volgen op hun site.

Kijk voor hun mooie foto's en verhalen op: http://www.howweroll.eu

 

Joop en Adrie uit Nederland

Als wij gaan adverteren met onze auto om deze te verkopen, zien we een advertentie van een andere Nederlandse truck, die op exact dezelfde locatie is als wij; Pucon (Chili). We nemen contact op met Joop en Adrie en een paar dagen later ontmoeten we elkaar. 

In korte tijd, ontmoeten we elkaar op twee andere locaties. Zij zijn al jaren onderweg en hebben (nog) geen plannen om terug te keren naar Nederland. Je kunt hun volgen via Facebook of via hun website: 

http://joopenadriewaarheen.blogspot.com.ar

 

Janneke en Wietze uit Nederland

Tijdens onze 10 daagse reis naar Antarctica ontmoeten we Janneke en Wietze.

We hebben veel overeenkomsten, want ook zij maken een wereldreis. Alleen niet over land, maar over zee, met hun zeilboot.

Later ontmoeten we elkaar voor een tweede keer in Valdivia (Chili) en zelfs nog een keer in Mendoza (Argentina). 

Ze schrijven voor magazine in Nederland. Hun verhalen zijn te volgen via Facebook: SY Anna Caroline.

De wekelijkse column is te lezen via: http://www.zeilen.nl/c/column-janneke-kuysters/

 

Rebecca en Bruce uit Groot Brittannië

Zoals dat vaak gaat, ontmoeten we Rebecca en Bruce meerdere keren tijdens het reizen door het zuiden van Zuid Amerika.

Onze eerste ontmoeting is in Ushuaia. We stappen op hetzelfde schip voor een 10-daagse reis naar Antarctica. Ze reizen in een knalgele Volkswagen mini bus en nemen de tijd om van de mooie omgeving te genieten. 

Hun verhalen zijn te lezen via Facebook en op hun website:

http://yellowvandays.com

 

Wim en Anja uit Nederland

Na acht jaar wonend in Suriname en de jongste dochter afgestudeerd is, wordt het voor Anja en Wim tijd om rond te reizen door Zuid Amerika.

In 2013 parkeerden we onze auto bij hun in de tuin, tijdens onze reis naar Nederland.

Ruim twee jaar later ontmoeten we elkaar weer in Bariloche (Argentina). 

De verhalen en belevenissen van Wim en Anja zijn te volgen op:

http://www.losersinalexus.nl

 

Susann en Claudio uit Duitsland/Zwitserland

We ontmoeten elkaar op de camping in Salta (Argentina). Claudio en Susann zijn hun reis gestart in Montevideo (Uruguay).

Ze hebben geen idee hoe lang ze zullen reizen, dit is mede afhankelijk van het budget. Ze hebben plannen genoeg om veel te zien, vrijwilligers werk te doen en wie weet wat er nog meer op hun pad komt.

Je kunt hun volgen via: https://3c.gmx.net/mail/client/dereferrer?redirectUrl=http%3A%2F%2Fwww.umdiewelt.de%2FDie-Amerikas%2FSuedamerika%2FArgentinien%2FReisebericht-7647%2FKapitel-1.html

 

Edelgart en Gernhard uit Duitsland

Vanaf dat ze getrouwd zijn, hebben ze samen al vele mooie reizen gemaakt, met en zonder kinderen. 

Twee ervaren reizigers, die al vele landen bezocht hebben. Gernhard heeft verschillende overland trucks zelf gebouwd, nu reizen ze in en landcruiser door Zuid Amerika. Ze hebben nog plannen genoeg om de rest van de wereld te ontdekken. 

Er is geen website van hun reizen, maar wie weet kom je ze onderweg ergens tegen.

 

Susi en Ruedi uit Zwitserland

We ontmoeten Susi en Ruedi in Arequipa. Ze zijn twee enthousiaste reizigers die nu 6 jaar onderweg zijn. 

Omdat ze jaren in Australië woonden, rijden ze in een ‘overlandtruck’ uit dit land. 

Binnen is het interieur zeer praktisch ingericht. 

Je kunt hun volgen via hun website: www.schoensleben.ch

 

Pauline en Wim uit Nederland

Wim is fotograaf, Pauline fotograaf en journalistiek auteur. Zij zijn gespecialiseerd in reportages over ontwikkelingssamenwerking en sociale ondernemingen in opkomende economieën. Ze reizen nu door Latijn Amerika.

Daar zullen ze 2 jaar lang fotoreportages maken, artikelen schrijven en multimediale presentaties produceren.

Kijk voor meer informatie op: www.opmeerreports.nl

 

Uli, Gerhard en Charly uit Duitsland

We ontmoeten elkaar in Villa de Leyva in Colombia voor de eerste keer. 

Daarna hebben we elkaar meerdere malen in Peru gezien. 

Ze reizen voor drie jaar met z’n drieën van Noord naar Zuid Amerika in hun Toyota Landcruiser. 

Je kunt hun volgen op de website: www.charly2012.de

 

Bill and Rosemary uit United Kingdom

In Cuenca ontmoeten we Bill and Rosemary. Ze reizen met een Landrover rond, waarmee ze eerder door Afrika hebben gereisd.

Momenteel reizen ze vanuit het zuiden naar het noorden in Zuid Amerika. 

Ze weten nog niet goed of ze door Centraal – richting Noord Amerika zullen reizen. 

Je kunt hun volgen via de website: http://latinamericaroadtrip.wordpress.com

 

Zuzana en Kamil uit Tsjechië

Samen reizen ze met een camper van Noord- naar Zuid Amerika. De eerste keer ontmoette we elkaar in Antigua (Guatemala). Na een paar maanden was er een weer zien in Panama voor meerdere keren. Twee gezellige reizigers, die regelmatig de stranden opzoeken, om te surfen. Zuzana’s broer heeft een kledingbedrijf met website, waar ze een blog over hun avonturen voor schrijven.

Kijk op: http://www.horsefeathers.eu/en/blogs/zuzana-salz/pan-american-journey-part-xi/

 

Mathieu, Pascale, Christof en Philip uit Quebec (Canada) 

Eerst passeren we elkaar in Mexico en Honduras, voordat we in Nicaragua kennis met elkaar maken. Het gezin met jongens van 8 en 11 jaar oud, zijn nu ruim een jaar (Sept 2012) aan het reizen. Hun doel is van Noord naar Zuid Amerika en terug. Hoe lang ze onderweg zullen zijn, is onbekend. We rijden ongeveer dezelfde route en zoals het vaak gaat, komen we elkaar onderweg een aantal keren tegen.

Je kunt hun volgen via de website: http://richesdetemps.wordpress.com

 

Brenton and Shannon uit Texas (USA)

Sinds een paar maanden reizen Shannon en Brenton vanaf Texas door Mexico en Central America. Zij hebben besloten om tijdens hun avontuur te trouwen aan het mer ‘Lago Atitlán’. Ze zijn druk bezig met de voorbereidingen. Op het moment dat we elkaar ontmoeten zijn ze even een weekendje weg naar Antigua. Op 4 Augustus (2012) is de grote dag en vele familieleden en vrienden komen naar Guatemala om samen deze bijzondere dag te vieren.

Wil je de avonturen van hun volgen, kijk dan op: http://www.RuinedAdventures.com/

 

Rudi en Rita uit Duitsland

In San Cristóbal las Casas ontmoeten we Rudi en Rita (April 2011). We hebben samen met meerdere reizigers een gezellige, leerzame week met elkaar. Rudi en Rita hebben hun mooie, luxe ‘Casa Rodante’ in Duitsland laten bouwen. Sinds enkele jaren genieten ze van hun vrijheid en de mooie wereld. Ze willen nog heel veel gaan zien. De planning is om na Mexico, Centraal en Zuid Amerika te verkennen.

Je kunt hun volgen via de website: www.menrad-international.com

 

Rodney uit Australië

We zien een motor, een klein tentje en ernaast een paar motorkoffers. Zo reist Rodney deze keer van Zuid- naar Noord Amerika.

Zijn eindbestemming is Alaska, daarna zal hij zijn motor terug verschepen naar Australië. Ook hij geniet een aantal dagen van de relaxte sfeer in San Cristóbal las Casas. Ondanks dat hij alleen reist, ontmoet hij onderweg genoeg mensen om gezellig mee te praten.

Wie weet komen we elkaar nog eens tegen.

Je kunt Rodney volgen via zijn weblog: www.slojo.tumblr.com

 

Sabine en Thomas uit Duitsland

Eerst werken en daarna rond gaan reizen is een optie, maar je kunt het ook omdraaien. Sabine en Thomas verkennen eerst de wereld, alvorens ze zich (misschien) ergens willen settelen. Op de camping In Oaxaca staan we samen een aantal dagen naast elkaar. Sabine en Thomas hebben al enkele jaren reiservaring. Rond de Kerstperiode vliegen ze terug naar Duitsland om deze dagen samen door te brengen met hun familie. Daarnaast verzorgen ze in dezelfde periode een dia-show over hun reiservaringen voor alle geïnteresseerden. 

Je kunt hun volgen via de website: www.abseitsreisen.de

 

Leo en Dani uit Brazilië

Onderweg in Mexico (Februari 2012) ontmoeten we elkaar voor de eerste keer. Later staan we op dezelfde camping in El Rosario (Michioacán). Leo en Dani zijn nu 1 jaar aan het reizen. Ze hebben net als ons alles verkocht en willen het liefst nog voor lange tijd reizen. Europa staat hoog op hun verlanglijstje. Het zou fantastisch zijn als ze sponsors vinden, om hun reis (gedeeltelijk) te bekostigen. Tja wie wil dat niet?
Je kunt Leo en Dani volgen via hun website: http://www.infinitahighway.com.br/

 

Simone en Olaf Patt en de hond Paco uit Duitsland

We ontmoeten elkaar in aan de kust van Oregon (Oktober 2011). Twee enthousiaste reizigers die met hun 31 jaar oude, zelfgebouwde truck vanaf augustus 2010 onderweg zijn. Ze hebben hun huis verkocht, zijn vertrokken met een open eind en hebben geen concrete plannen hoe ze hun reis exact zullen vervolgen. Nu rijden ze richting het zuiden naar Mexico. 

Op zoek naar de zon. 

Je kunt Simone en Olaf volgen via hun website: www.two-vagabonds.de

 

Gerrit en Ria uit Nederland

We ontmoeten Gerrit en Ria in Dawson City (Canada). Ze zijn ons grote voorbeeld. Samen reizen ze al 8 jaar rond in een Toyota Landcruiser. Ondertussen hebben ze een groot deel van de wereld gezien, maar nog lang niet alles. Uit hun (toekomst) verhalen blijkt dat ze zich nog lang niet willen settelen voor een langere tijd. Het was heerlijk om een paar dagen met elkaar door te brengen. We zijn er van overtuigd dat we elkaar weer tegen gaan komen. Maar waar? Ze hebben geen website en of web blog.

 

Mark en Maggie uit Australië

In Carmacks (Canada) ontmoeten wij Mark en Maggie. Oorspronkelijk komen ze uit Zwitserland. Tijdens hun huwelijksreis besloten ze voor 1 jaar naar Australië te gaan. Het land heeft hun hart gestolen en ze zijn er niet meer weggegaan. Zij reizen nu al 2,5 jaar (2011) samen op een motor. Vanuit Australië zijn zij via Azië, Europa doorgereisd naar USA en Canada. Zij reizen nu vanuit Alaska via USA naar Mexico, Midden en Zuid Amerika. We hopen hun nog een keer te ontmoeten op onze reis naar het zuiden. Ze hebben ons het adres gegeven van een website, waar ze zelf regelmatig op kijken voor handige tips en informatie tijdens het reizen. Kijk voor meer informatie op: www.horizonsunlimited.com

 

Ali Eric uit Turkije

Wat vinden we het leuk om voor de eerste keer in USA een andere Landrover Defender te zien. En dan is het helemaal leuk als het ook een wereldreiziger blijkt te zijn. Ali is vanaf 6 Mei 2009 aan het reizen. Hij is zijn route gestart in Europa en Azië. Hij was al in Mexico maar ivm stukken aan de auto moest de auto terug naar Turkije. Sinds een paar weken is hij in USA. Na New Orleans reist hij naar Houston en gaat de grens weer over om vervolgens zijn route in Mexico verder op te pakken. Kijk voor meer informatie op: www.istanbul2istanbul.com

 

Martina en Lothar uit Duitsland

Wij hebben Martina en Lothar ontmoet in The Everglades (USA). Ze zijn in mei 2010 gestart met hun reis. Hun plannen zijn om door Canada en Amerika te reizen. Ze hopen nog voor lange tijd te reizen.

Wil je meer over hun weten, kijk dan op: www.crossamerika.wordpress.com

 

Karin-Marijke en Coen

Vanaf 2003 zijn Karin-Marijke en Coen samen aan het reizen. Ze zijn hun route gestart richting Azië. Hier hebben ze een paar jaar rondgereisd en hebben de auto in december 2006 laten verschepen naar Zuid Amerika. Voorlopig zijn ze nog niet uitgekeken in dit continent. Ze hebben een mooie website met mooie reisverhalen en handige informatie.

Kijk voor meer informatie op: http://www.landcruisingadventure.com

 

Claudia en PJ Potgieser uit Nederland

Een fotografen echtpaar reizend in een camper door Noord en Zuid Amerika. Wildlife fotograferen is hun passie. We hebben elkaar nog niet ontmoet, maar misschien dat het dit jaar van zal komen. Ze maken schitterende foto’s die je op hun website kunt bekijken: www.dutchduowildlife.nl

 

Non-actief (op dit moment)

 

Casper Jansen uit Nederland

Een doorgewinterde wereldreiziger met ontzettende leuke verhalen, handige tips en informatie. Als ik op zijn website lees, moet ik altijd weer lachen om zijn verhalen en of foto’s. Je krijgt nog meer zin en energie om (verder) te reizen, ondanks dat er ook wel eens tegenslagen zijn.
Wil je meer weten, kijk dan op: www.ctjansen.nl

 

Famille Crettenand uit Zwitserland

In Las Vegas ontmoeten we Aline en Eddy, met hun twee dochters Cindy (10 jaar) en Jenny (8 jaar) uit Zwitserland. Vanaf Juli 2010 zijn ze hun reis van 1 jaar gestart in Montréal. Eddy is zelf onderwijzer, en elke dag krijgen de meiden een paar uurtjes les. Wij zijn er van overtuigd dat ze met deze reis met alle ervaringen, vele malen meer leren als in één schooljaar.

Famille Crettenand kun je volgen op: http://famillecrettenand.blogspot.com

 

Piet en Bertha Fernhout uit Nederland

We ontmoeten elkaar in Capitol Reef NP in Utah. Piet en Bertha zaten op de binnenvaart. Sinds 2 jaar heeft hun zoon alles overgenomen.

Nu hebben Piet en Bertha alle tijd, maar geen zin om achter de geraniums te gaan zitten.

Met hun camper hebben ze al vele landen in en om Europa bezocht. Nu zijn ze een gedeelte van Amerika aan het verkennen.

Na 2 maanden gaan ze terug naar NLD, ondertussen komen er familieleden over, die de camper gebruiken voor een reis door Canada/Amerika. Na afloop komen Piet en Bertha terug om zelf nog een tour door USA te maken.
Lees de leuke verhalen op: http://wegvandegeraniums.wordpress.com