Duitsland, Hamburg
Brasil, Pantanal
Antarctica
Panama, San Blas Islands
Argentina, Mendoza
Chile, Carretera Austral
Uruguay, Termas del Arapey
Falkland Islands, Stanley

ABOUT JP & Hannie

Jean Pierre van Merode (In 1966 geboren te Wouw)

Juli 2010; Negentien jaar geleden ontmoette ik Hannie. Na onze eerste afspraak zijn wij gelijk gaan samenwonen. We hebben samen altijd een erg druk leventje gehad; een oud huis gerenoveerd, beiden een drukke baan en sociaal leven.

Mijn stageperiode startte ik bij het Evenementen bedrijf JMT; verhuur van meubilair en vloerbedekking voor stands in binnen- en buitenland op beurzen en congressen. Na mijn opleiding bleef ik bij dit bedrijf werken als stoffeerder. De eerste jaren reisde ik erg veel voor het bedrijf, wellicht was dit de eerste aanzet tot de wereldreis van nu.

Later werd ik directeur en mede-eigenaar van JMT Floorcoverings. Een aparte BV, toegespitst op allerlei soorten vloerbedekking voor stands, congressen en projecten. Na ruim 23 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Het werk ging een beetje op de automatische piloot, voor mijn gevoel had ik alles wel mee gemaakt. Tijd voor verandering.

Na vele nieuwe plannen, besloten Hannie en ik samen, mijn lang gekoesterde droom te gaan waarmaken: Een wereldreis per 4 x 4. De afgelopen jaren hebben we behoorlijk wat reizen gemaakt. Zoals andere doorwinterde reizigers wel kunnen beamen, maakt dit je alleen maar hongeriger naar meer landen en culturen.

Hannie Aalbrechtse (In 1968 geboren te Tholen)

Juli 2010; JP en ik woonde de eerste jaren samen in een appartement. Na drie jaar werd het tijd voor een eigen woning. We kochten een oud huis in de binnenstad van Tholen. De woning hebben we in een aantal jaren volledig gerenoveerd. Het was een groot project, maar we deden het met veel plezier.

De afgelopen elf jaar werkte ik als adviseur, in verschillende functies, bij de Rabobank. Voorheen werkte ik ongeveer vijftien jaar als kapster bij drie verschillende kapsalons.

JP en ik maakten elk jaar, nadat onze woning ver klaar was, in de zomerperiode een verre reis buiten Europa van vier weken. Indien het werk het toeliet boekten we in het voor- en of najaar nog een reis, meestal binnen Europa.

We wilden beiden veel landen bezoeken, daarom bezochten we ook iedere keer een ander land, afwisselend op verschillende continenten. De ervaringen met mijn werk, ons huis, familie en vrienden en het reizen heeft mij ontzettend rijk gemaakt.

Onze stenentoren voor gezondheid & geluk
Onze stenentoren voor gezondheid & geluk
press to zoom
Landrover Defender met Trailer
Landrover Defender met Trailer
press to zoom
Ford F550
Ford F550
press to zoom
Sunset in Argentina
Sunset in Argentina
press to zoom

Wij gaan ervoor

We gaan ervoor! We doen het gewoon. 
We zijn nog jong, gezond en de mensen om ons heen zijn ook nog gezond. Deze kans krijgen we nooit meer. 

Augustus 2009 besloten we, ieder voor zich, om een nieuwe uitdaging in onze leven aan te gaan:

Samen op wereldreis.  

Door onze eigen reiservaringen naar verschillende landen in Europa, Azië, Afrika, Canada en Zuid Amerika werd dit een wens van ons, die we nu kunnen verwezenlijken. 

 

Ons doel

  • Zorgeloos vertrekken

  • Vertrek met een open eind

  • Met de zon meereizen

  • Andere culturen en mensen ontdekken en ontmoeten

Wanneer? 1 Juni 2010 (uiteindelijk is onze wereldreis op 10 Juli 2010 begonnen)

 

Uitrusting

Als we gaan dan doen we het goed. We willen ervoor zorgen dat we helemaal selfsupported zijn. 

Dit betekent; we gaan met een goede uitrusting vertrekken, zowel qua materiaal als op fysiek gebied. 

Een auto met een ‘safari’ caravan wordt ons woonverblijf gedurende onze trip. Zelf kunnen bepalen waar we naar toe gaan en vooral niets plannen. Gewoon maar zien wat er op ons pad gaat komen en wanneer we ergens zijn.

 

Sinds Juni 2011 hebben wij een nieuwe uitrusting; Een Expeditie vehicle- Ford F550

Onze Landrover en ‘safari’ caravan hebben we verkocht in USA. 

Juli 2015 hebben we de Ford F550 in Argentina verkocht.

 

Vertrek met een open eind

We laten alles zo goed mogelijk achter. Voor zover dit mogelijk is, gaan we zorgeloos vertrekken. 

Daarnaast laten wij het volledig open hoe lang wij weg zullen gaan. Dat was voor ons de reden om onze woning en inboedel te verkopen. Beiden hadden we een goed gevoel over de verkoop van onze woning. We hebben het huis, eind April 2010, overgedragen aan de nieuwe bewoners. Een groot ruim huis met heel veel bergruimte. 

Zodra we onze keuze maakten, startte de uitverkoop van de inboedel. Het is dan ook gelukt (niet alles), maar wel heel veel te verkopen. Het enige dat wij echt bewaren, zijn foto’s en persoonlijke spulletjes.

Natuurlijk hebben we ook gewoon spulletjes nodig als we gaan reizen.

 

Met de zon meereizen

Natuurlijk is het belangrijk om in grove lijnen een route uit te zetten. We rijden eerst richting Noorwegen, Zweden en Denemarken. Vervolgens nemen we de veerboot naar IJsland. Om daarna de auto+caravan te verschepen naar Canada. 

Als we aankomen op dit Continent, zullen we waarschijnlijk eerst een gedeelte van Amerika verkennen, om in het voorjaar richting Alaska te reizen.

De route zal via Midden- en Zuid Amerika verder gaan. In het zuiden verschepen we de uitrusting naar Nieuw Zeeland en Australië. Na het bezoek aan deze landen, zullen we nog eenmaal moeten verschepen naar Azië. Daarna kunnen we over land verder reizen.

Update 2015/2016

Na een fantastische reis van 5 jaar; 3 maanden Scandinavie en ruim 4,5 jaar door Noord-, Centraal- en Zuid Amerika keren we na verkoop van onze camper terug naar Nederland. We gaan op zoek naar een nieuw voertuig en vervolgen onze reis. Eerst gaan we Europa verkennen. Welke route we daarna gaan rijden, beslissen we op dat moment.